|
Rebarbarás pite
Hozzávalók:
A tésztához:
-
25 dkg liszt
-
8 dkg Ráma margarin
-
8 dkg porcukor
-
2 tojássárgája
-
1 kávéskanál sütőpor
-
őrölt fahéj
-
csipetnyi só
A töltelékhez:
-
2 nagyobb rebarbara szár
-
1 csomag epres pudingpor
-
2 tojásfehérje
-
cukor (ízlés szerint)
-
-
+4-5 db vajas keksz
A tésztához a lisztben elkeverem a sót és a sütőport, majd elmorzsolom benne a margarint. Gyorsan összemorzsolom a tojások sárgájával, de nem gyúrom össze. A morzsa nagyobb felét egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe (kb. A/4-es nagyságú) szórom, és egy kicsit belenyomkodom. Néhány kekszet összemorzsolok vagy lereszelek, és a tésztára szórom.
A töltelékhez a rebarbarát megtisztítom, feldarabolom, és felteszem annyi vízben főni, amennyi bőven ellepi. Pár perc alatt megpuhul. Közben ízlés szerint teszek hozzá cukrot. Kellemesen édes legyen, de ne nyomja el a rebarbara savanykás ízét! (A képeken csak úgy beleszórtam a pudingport, de jobb, ha egy kevés vízzel elkeverjük, mert akkor biztos nem lesz csomós.) Pár perc alatt besűrűsödik. A tojások fehérjét felverem kemény habbá, és amikor a rebarbarás puding langyosra hűlt, lazán beleforgatom. Ezt a habos masszát a tepsibe öntöm. A maradék tésztamorzsát rászórom a tetejére, és 200 °C-os sütőben megsütöm.
| |