|
Levesporos-gombás csirkemell
Hozzávalók:
-
2 db nagyobb csirkemell filé
-
1 zacskó gombakrém-levespor
-
40 dkg gomba
-
só, bors
-
2 dl tejszín
-
2 dl tejföl
-
vaj vagy margarin a tál kikenéséhez
A csirkemellet kisebb szeletekre vágom, sózom és borsozom.
Egy hőálló tálat kivajazok, a gombát megtisztítom, és kisebb darabokra vágom.
A hússzeleteket a levesporban megforgatom, és a tálba fektetem. Rászórom a gombát (vagy egy részét, a mennyiségtől függően), majd újra hússzeleteket fektetek rá. A tetejére hús kerüljön! Nekem 3 réteg lett. A tejfölt összekeverem a tejszínnel, sózom, és ha maradna a levesporból, azt is hozzákeverem. Ezzel leöntöm a csirkét, majd rázogatom, és egy kanállal is megmozgatom, hogy az alsóbb rétegekbe is jusson belőle. Fóliával lefedem és 200 °C-os sütőben megsütöm. A vége felé leveszem róla a fóliát. Ha sok levet enged, akkor már a sütés felénél, hogy ne legyen latyakos.
Megjegyzés: finomabb, ha csak tejszínnel készül. Én azért kevertem tejföllel, mert csak 2 dl tejszínem volt. A tejföltől több leve lesz. Nagyon egyszerű. Még egy kis reszelt sajtot elbírt volna a tetején, de így is finom volt.
| |