|
Rakott padlizsán
Hozzávalók:
-
3 db kisebb padlizsán
-
3 db közepes burgonya
-
4 db paradicsom
-
1 fej hagyma
-
30 dkg darált hús
-
só, bors
-
majoránna
-
kakukkfű
-
3 evőkanál liszt
-
4 evőkanál olaj
-
4 dl tej
-
só
-
olaj
A padlizsánokat kb. 1 cm vastag szeletekre vágom és megsózom. Állni hagyom legalább fél órát. A burgonyát is felszeletelem, kicsit vékonyabb szeletekre, mint a padlizsánt. Leitatom róla a nedvességet és olajban pár percig sütöm. (Nem kell készre sütni!) Papírtörlőre szedem.
A hagymát felaprítom, kevés olajon megdinsztelem és átpirítom rajta a húst, míg morzsás állagú nem lesz. Fűszerezem sóval, borssal, majoránnával és kakukkfűvel. Jó fűszeres íze legyen!
A padlizsánról leitatom a levet, amit enged, majd kevés olajon mindkét oldalát kicsit megpirítom. Mivel hajlamos sok olajat beszívni, inkább minden adag előtt öntök a serpenyőbe egy keveset, különben az első adag felszívja mind.
Az olajban megfuttatom a lisztet, de csak világosra, majd hozzáöntöm a tejet, és egy habverővel csomómentesre keverem. Szósz sűrűségűre főzöm.
Egy hőálló edényt vagy kis tepsit kiolajozok, erre fektetek egy réteg padlizsánt, erre a darált húst, a sült burgonyát, és a héjától megfosztott, karikára vágott paradicsomot. Leöntöm a szósszal. Ezt addig folytatom, míg tartanak a hozzávalók. Nekem csak 2 réteg lett, de ez az edény nagyságától függ.
200 °C-os sütöben megsütöm.
| |
Köszönöm szépen az ötletet, kipróbálom. A kedvenc rizsköretemben is (Palao rizs) fahéj van, szeretem.:)