|
Csirkecsíkok light bundában
Hozzávalók:
-
csirkemell filé
-
zabkorpa
-
só, bors
-
rozmaring
-
majoránna
-
fokhagyma granulátum
-
kakukkfű
-
petrezselyem
A csirkemellet nagyobb csíkokra vágom. (Gombát is sütöttem, így azt is félbevágtam.)
A csirkemell mennyiségétől függően egy edénybe zabkorpát teszek, és a fűszerekkel elkeverem. Annyi vizet adok hozzá, hogy sűrűbb pépet kapjak. A lényeg, hogy a húsdarabokon rajta maradjon a massza, ha belemártom.
A húscsíkokat gyengén megsózom, zabkorpában megforgatom, majd a fűszeres masszába keverem. Az olajat felforrósítom, a húsdarabokat kézzel egyenként kiemelem, és a forró olajba rakosgatom. A gombával is így járok el. Ha megsült papírtörlőre szedem, hogy a fölösleges olajat felszívja.
| |