|
Csokis-narancsos puszedli
Hozzávalók 40-50 darabhoz:
-
20 dkg étcsoki
-
7 dkg vaj
-
2/3 teáskanál vanília aroma (vagy vaníliás cukor)
-
3 tojás
-
1-2 narancs reszelt héja
-
14 dkg cukor
-
7 dkg liszt
-
1/2 teáskanál sütőpor
-
10 dkg étcsoki apróra vágva
A vajat a csokival együtt a mikróban megolvasztom, és félreteszem.
A liszthez keverem a sütőport. Egy keverőtálba ütöm a tojásokat, hozzáreszelem a narancs(ok) héját, hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, majd egy gépi habverővel habosra keverem. Hozzáöntöm a vajas-csokit, és belekeverem a lisztet is. Végül az apróra vagdalt csokoládét is beleforgatom. Ez egy lágy massza lesz, de a hűtőben megdermed annyira, hogy golyókat lehet belőle formálni. Legjobb előző nap elkészíteni, és másnap sütni, de a normál hűtőben is elég 1 óra a dermedéshez.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól jó távolra rakom (legközelebb, és nem úgy, mint amikor először készítettem, mert összeér, ahogy a mellékelt képen is látszik). 180 °C-os, előmelegített sütőben sütöm 12 percig.
Megjegyzés: ezt a receptet is Puffin oldalán találtam. Nekem a gombócokból, lapítás nélkül is laposabb sütik lettek, ami nem baj, de kicsit összeértek, és nem lettek túl szépek, de az ízük fantasztikus. Én eleve dupla adagból készítettem, és azért írtam 1-2 narancsot, mert féltem, hogy 2 narancs héjától már kesernyés lesz. Közben megkóstoltam és egy nagyobb narancs héja is elég narancsos ízt adott neki, de ha valaki úgy ítéli, hogy nem elég, akkor lehet hozzá reszelni még. Kimondottan jó karácsonyi süti.
| |
Szia, nem lesz kemény, de sokáig eláll. Hogy meddig, az nem derült ki, mert gyorsan elfogyott.:)