|
Tökmagolajos-túrókrémes pogácsa
Hozzávalók:
A pogácsához:
-
0,5 kg liszt
-
½ dl tej
-
2,5 dkg élesztő
-
12,5 dkg vaj
-
1 tojás
-
1 nagyobb burgonya
-
1 teáskanál cukor
-
1 dl tejföl
-
3 teáskanál só
A krémhez:
-
50 dkg túró
-
10 dkg vaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
kb. 1 dl tökmagolaj
-
só, bors
A tetejére:
A krumplit meghámozom, kockára vágom, enyhén sós vízben megfőzöm, és még melegen összetöröm. A tejet meglangyosítom, belekeverem a cukrot és az élesztőt. Felfuttatom. A lisztben elmorzsolom a vajat, majd hozzáadom a kihűlt burgonyát, a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, és tésztává dagasztom. Langyos helyen duplájára kelesztem. 1,5-2 cm vastagra nyújtom, és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A tetejét tojással megkenem, és tökmaggal díszítem. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és előmelegített 200 °C-os sütőben megsütöm.
A túróhoz adom a reszelt fokhagymát, a vajat, a sót, a borsot, és annyi tökmagolajat, hogy jól kenhető krémet kapjak. Mindezt egy mixelő rúddal keverem krémesre.
Forrás: Kifőztük Magazin
| |