|
Csokis rétes
Hozzávalók:
-
1 csomag 6 lapos réteslap
-
3 tojás
-
15 dkg marcipán
-
20 dkg magasabb kakaótartalmú étcsokoládé
-
10 dkg őrölt mandula
-
15 dkg vaj
A lapok kenéséhez olvasztott vaj vagy olaj.
A vajat és a csokoládét a mikróban megolvasztom. Hagyom hűlni. A tojásokhoz hozzáreszelem a marcipánt, majd habosra keverem. A mandulát egy duplakéses aprítóban ledarálom, és ezt is a masszához keverem. Végül a csokit is hozzáadom, és kihűtöm. Az egyik réteslapot megkenem olvasztott vajjal vagy olajjal, erre ráfektetek egy másik lapot, elosztom rajta egyenletesen a csokis massza felét, erre ráteszek egy újabb réteslapot, és feltekerem. Elkészítem a másik tekercset is, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem. Megkenem olvasztott vajjal és 180 °C-os sütőben pirosra sütöm.
Az eredeti recept szerint forró meggy- és ribizli öntetet jár hozzá, de nekem csak fagyasztott meggy volt a hűtőmben, így abból készült hozzá az öntet.
Meggy öntet:
A meggyet egy kisebb lábasba öntöm és addig főzöm, míg a a leve nagy része elpárolog. Ízlés szerint, és a meggy savanyúságától függően, mézet adok hozzá, majd lassú tűzön még pár percig főzöm.
A receptet www.izbolygo.hu blogban találtam, és nagyon ízlett a családomnak. Meggyszósz nélkül is nagyon finom volt másnap a maradék.
| |