|
Medvehagymás tejfölkrém
Hozzávalók:
-
3 dl tejföl
-
4 dkg reszelt sajt
-
1 kávéskanál só
-
2-3 evőkanál olaj
-
kb. 15-20 medvehagyma levél
-
1-2 gerezd fokhagyma ízlés szerint
-
hígításhoz tej vagy tejszín
A medvehagymát kisebb darabokra vágom, majd egy kis duplakéses aprítóban az olajjal együtt pépesítem. Sózom, majd hozzákeverem a tejfölhöz, a reszelt sajttal együtt. Ízesíthetjük még fokhagymával ízlés szerint. Én nem tettem hozzá, mert így is elég fokhagymás íze volt. Tálalás előtt egy kis tejjel vagy tejszínnel mártás sűrűségűre hígítom.
Megjegyzés: csirkecsíkokat sütöttem fűszeres palacsintatésztában a vendégeknek, jó nagy halommal, és ez volt hozzá a mártogatós szósz. Nagyon finom volt.
Forrás: Nosalty
| |
Kedves Zsuzska!
Amilyen épp volt otthon. Vagy trappista, vagy eidami, vagy gouda, vagy valami hasonló.:)