|
Karamellás gofri
Hozzávalók
-
15 dkg apróra vágott tejkaramella
-
1,5 dl tejszín
-
12 dkg puha vaj
-
3 evőkanál porcukor
-
3 tojás
-
20 dkg liszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
csipetnyi só
A vajat, a porcukrot és a tojásokat összekeverem egy elektromos habverővel. Hozzáöntöm a tejszínt, majd beleszórom a sütőporral elkevert lisztet. Egy csipetnyi sót is adok hozzá. A tejkaramellát kisebb kockákra vágom, és a tésztába keverem. Jó sűrű massza lesz belőle.
A gofrisütőben megsütöm.
Megjegyzés: semmivel nem kell külön ízesíteni. A karamella kicsit kifolyik, így a sütő „jól” néz ki sütés után, de a végeredmény nagyon jó lesz. Frissen is jó ropogós, ami kihűlés után is megmarad. Ha megsült, lehetőleg ne tegyük egymásra őket, mert a gőztől megpuhul. Ez minden gofrira igaz. Én a sütő rácsára szoktam fektetni, mert azon sok elfér, és ha így hűtöm ki egy kicsit, akkor nem puhul meg.
Forrás: http://florakonyha.blogspot.hu/2013/03/karamellas-gofri.html
| |
Szia Erzsike!
Igen. Ha a 6. képre kattintasz, láthatod, hogy én milyen karamellát használtam hozzá.:)