|
Rác fokhagymaleves
Hozzávalók:
-
5-6 gerezd fokhagyma
-
1 zöldpaprika
-
1 paradicsom
-
2 sárgarépa
-
1 fehérrépa
-
1 kis darab karalábé
-
1 kávéskanál rozmaring
-
só
-
bors
-
olaj
A levesbetéthez:
A zöldségeket apró kockára vágom, a fokhagymát szeletekre.
Először kevés olajban megfuttatom a szeletekre vágott fokhagymát, majd hozzáadom a zöldségeket, és átpirítom. Felöntöm 1,2 l vízzel. Sózom, borsozom, és rozmaringgal fűszerezem. Lefedve addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.
Közben elkészítem a levesbetétet. Egy maroknyi lisztet sóval és annyi vízzel keverek össze, hogy kemény tésztát kapjak. A reszelő durvább oldalán lereszelem, és belefőzöm a levesbe.
Megjegyzés: ez egy olcsó, egyszerű leves. Még a levesbetét is csak vízzel készül, tojás helyett, de ez valahogy fel sem tűnik.
Forrás: egy nagyon régi újságban olvastam ezt a receptet, de hogy melyikben, azt már nem tudom.
| |