|
Hagymás sertésmáj II.
Hozzávalók:
-
0,5 kg sertésmáj
-
0,5 kg vöröshagyma
-
liszt
-
pirospaprika, bors, só
-
zsír (vagy olaj)
A májat kisebb szeletekre vágom. Lisztben elkeverek pirospaprikát és borsot, majd megforgatom benne a májszeleteket. Egy serpenyőben zsírt olvasztok (szinte mindent olajban fűzök, de ez az étel valahogy zsírért kiált, mivel a szaftja nagyon finom, tunkolni való, és zsírral, sokkal finomabb), és elősütöm benne a májszeleteket.
Közben sok hagymát aprítok. Nem karikára, hanem szeletekre vágom.( Mivel nagyon leégett a serpenyőben a paprikás liszt és nem akartam, hogy keserű legyen, így kitöröltem a serpenyőt és újabb zsírt olvasztottam.) Ezen kicsit megdinsztelem a hagymát, majd visszarakom a májat. Alacsonyabb hőfokon párolom fedő alatt, és ha szükséges kevés vizet öntök alá. A végén zsírjára sütöm és sózom.
Megjegyzés: A sok hagymától nagyon ízletes szaftja lesz, ami még önmagában kenyérrel is nagyon finom. Ha nagyobb mennyiséget készítünk, a maradékot pépesre darálva, esetleg még kevés fűszerrel megbolondítva kitűnő májpástétomot kapunk.
| |