|
Bajor kifli
Hozzávalók:
-
3 dl víz
-
3 dkg élesztő
-
3 kávéskanál cukor
-
2 kávéskanál só
-
5 dkg olvasztott vaj
-
kb. 0,5 kg liszt
-
3 kávéskanál szódabikarbóna
-
1 liter víz
A vizet meglangyosítom, elkeverem benne a cukrot, a sót, és az összemorzsolt élesztőt. Adok hozzá 1-2 kanál lisztet, és felfuttatom langyos helyen. A liszthez öntöm az olvasztott vajjal együtt, és bedagasztom. Duplájára kelesztem. Ha megkelt egy sodrófával megütögetem, hogy a levegő kijöjjön belőle. Két részre osztom, és hagyom pihenni 10 percig, majd egyenként kör alakúra nyújtom, és 8 részre vágom. Kifli formára feltekerem. Egy tepsibe sütőpapírt terítek, ráhelyezem a kifliket, és hagyom fél órát pihenni hideg helyen, lehetőleg a hűtőben. Közben a vizet felforralom, beleszórom a szódabikarbónát, és fél percre belemártom a kifliket. Visszateszem a sütőpapírra, ekkor meg is sózhatom (de én inkább ezt a lépést kihagytam), és előmelegített 180 °C-os sütőben szép barnásra sütöm.
Forrás: Vanilla
| |