|
Banános-krémes babapiskóta
Hozzávalók:
-
24 db babapiskóta
-
3 dl 20 %-os tejföl
-
cukor (ízlés szerint)
-
4 db banán
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dl tejszín (vagy Hulala)
-
6-8 dkg fehér csoki
2 db banánt egy duplakéses aprítóban pépesítek, majd hozzáadom a tejfölt, a vaníliás cukrot, és még annyi cukrot, amilyen édesen szeretjük. Simára keverem. A tejszínt habbá verem és lazán beleforgatom a banános tejfölt.
Egy akkora szögletes tálba, amekkorába a 12 db babapiskóta elfér, lerakok egy sor piskótát, majd rákenem a krém negyedét, erre rákarikázom az egyik banánt, majd rákenem a krém másik negyedét, majd újra megismétlem. A tetejére ráreszelem a fehér csokit, és fóliával lefedve legalább egy éjszakára beteszem a hűtőbe.
Megjegyzés: ha nincs elég idő arra, hogy a babapiskóta puhuljon, vagy nagyon kemény piskótát vettünk, akkor egy kis tejben (esetleg rumos vagy rumaromás tejben) megmártom.
| |
Köszönöm szépen a visszajelzést, örülök, hogy ízlik.:)