|
Forró kabinetpuding
Hozzávalók:
-
3 db banán
-
5 dkg mazsola
-
kb. 20 db babapiskóta
-
6 tojás
-
10 dkg cukor
-
csipetnyi só
-
2,5 dl tejszín
-
vaj és porcukor a formához
A tojásokat a cukorral, a sóval és a tejszínnel összekeverem.
Egy kb. 20 cm átmérőjű gömbölyű formát kivajazok, és porcukorral beszórom. A banánokat felkarikázom, és a tál oldalát kirakom vele. A babapiskótákat felszeletelem, vagy széttördelem, majd a mazsolával, és a maradék banán karikákkal együtt az üregbe töltöm. Rálocsolom a tojásos tejszínt. Egy kanállal belenyomkodom a piskótát, hogy egy kicsit megszívja magát, hogy elférjen benne a többi folyadék is. Letakarom szorosan egy darab alufóliával, ráteszek egy kistányért, mert a főzés közben a könnyebb piskóta felemelkedik a tetejére. Egy akkora edénybe teszem, hogy kényelmesen elférjen benne a forma, és alig gyöngyöző vízben kb. másfél órát főzöm. Hagyom egy kicsit hűlni, majd egy késsel meglazítom a szélét, és egy tálra borítom. Cikkekre szeletelve, még langyosan tálalom.
Megjegyzés: A tetejére akár 2 kistányért is tehetünk, mert nekem feljött nagyon a tetejére a piskóta, de ez valószínű, hogy a rosszabb minőségű babapiskóta miatt volt, mert nehezen szívta be a folyadékot. Hidegen nem olyan jó, mint langyosan. Mazsola helyett én aszalt áfonyával készítettem.
Forrás: Mesterkukta
| |