| 
	  
	Kakaós szelet grízes krémmel 
	Hozzávalók: 
	A tésztához: 
	- 
		1 tojás
 
	- 
		25 dkg cukor
 
	- 
		25 dkg rétesliszt
 
	- 
		3 dl tej
 
	- 
		1 csomag sütőpor
 
	- 
		5 dkg puha vaj vagy margarin
 
	- 
		reszelt citromhéj
 
	- 
		2 evőkanál kakaópor
 
 
	A krémhez: 
	- 
		6 dl tej
 
	- 
		6 púpos evőkanál búzadara
 
	- 
		15 dkg cukor
 
	- 
		1 csomag vaníliás cukor
 
	- 
		20 dkg vaj
 
	- 
		 
 
	- 
		+ baracklekvár
 
 
	Tetejére: 
	- 
		2-3 evőkanál tejszín
 
	- 
		10 dkg keserű csoki
 
	- 
		5 dkg fehér csoki
 
 
	A cukrot, a puha vajat, a sütőport, és a tojást elektromos habverővel összekeverem. Hozzáadom a reszelt citromhéjat, a kakaóport, és felváltva a lisztet, meg a tejet.  Egy kb. A/4-es nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelek, és előmelegített 190 °C-os sütőben megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e. 
	A krémhez a búzadarát a tejben nagyon sűrűre főzöm. Egy keverőedénybe átrakom, és még melegen hozzákeverem a vaníliás cukrot, és a cukrot.  A cukor megolvad benne. Azonnal hozzákeverem a vajat, és a habverővel krémmé keverem.  Ha kihűl teljesen, jó állagú krém lesz belőle. 
	A megsült tésztát vízszintesen kettévágom, és a vágott felén mindkét lapot megkenem baracklekvárral. Az alsó lapra kenem a krémet, majd a lekváros felével ráborítom a másik lapot. 
	A csokit egy kevés tejszínnel együtt felolvasztom, és a tetejére kenem. A fehér csokit is így olvasztom fel, és ezt a csokira csorgatom. 
	  
 |  | 
Szia.Megkérdezthetem miért réteslisztet használsz?