|
Töltött csokis keksz
Hozzávalók:
-
19 dkg liszt
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 evőkanál instant kávé
-
½ teáskanál őrölt fahéj
-
17 dkg vaj
-
17 dkg cukor
-
1 tojás
-
1 evőkanál tej
-
1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
-
10 dkg étcsoki
-
1 dl tejszín
-
4 dkg porcukor
Összekeverem a lisztet, a kakaóport, a fahéjat és az instant kávét.
A puha vajat és a cukrot habosra keverem. hozzáadom a tojást, a tejet, a vaníliás cukrot. és a lisztkeveréket.
A tésztát hűtőben pihentetem egy órát.
A töltelékhez a tejszínt a cukorral elkeverve megmelegítem, majd felolvasztom benne a csokit. Hűtőszekrényben lehűtöm, majd kanállal krémesre keverem.
A tésztát lisztezett folpack fólia között kinyújtom 3-4 mm vastagra, és kiszaggatom. Mivel elég puha a tészta, nem könnyű vele bánni. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a korongokat és 160 °C-os, hőlégkeveréses sütőben megsütöm. A sütéssel vigyázni kell, mert a barna színe miatt nehéz eltalálni, mivel nem látszik, hogy mikor készült el. Én többször is megtapintottam, hogy szilárdul-e. Az egyik adagot még így is túlsütöttem egy kicsit.
Ha kihűl, 2-2 korongot összeragasztok a krémmel. Frissen is jó volt, de másnapra lett igazán finom (az a pár darab, ami megmaradt).
Forrás: Nosalty
| |
Kedves Alíz !
Mennyi adag (tepsi) lesz ebből az adagból ?
Válaszodat előre is köszönöm !
Üdvözlettel: Jámborné Erika Gyuláról !