|
Kókuszos rizsgombóc
Hozzávalók:
-
1 bögre rizs
-
1 tojás
-
kókuszreszelék
-
olaj
A rizst dupla mennyiségű, ételízesítővel fűszerezett vízben megfőzöm. (Nem baj, ha kicsit ragadós lesz!) Ha langyosra hűlt, 1 nagy tojást keverek hozzá. A kezemmel jól összegyúrom, így jól összeáll, és könnyű belőle diónyi gombócokat formázni. Kókuszreszelékben meghempergetem, és bő, forró olajban megsütöm.
Megjegyzés: ha van maradék főtt rizs (nekem szinte mindig marad), akkor ez egy jó lehetőség, hogy ne kelljen kidobni, és mégis valami más legyen. Mutatós is, és finom is. Ha nem csak köretnek szánjuk, akkor lehet hozzá reszelt sajtot keverni, pl. sajtkockát bújtatni a közepébe, vagy sonkát, kolbászt. Én rántott sajthoz adtam áfonyával.
| |