|
Mozaikos töltött fasírt
Hozzávalók:
-
½ kg darált sertéshús
-
1 zsömle
-
1 nagy (vagy 2 kicsi) tojás
-
1 kicsi fej hagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só, bors, pirospaprika
-
zsemlemorzsa
Töltelék:
-
kb. 10 szelet négyzet alakú sonka
-
4 főtt tojás
-
15-20 dk sajt
A fasírtmasszához a szikkadt zsömlét megáztatom és kicsavarom. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon megfuttatom. Összekeverem a darált hússal, a fűszerekkel és a tojással, majd annyi zsemlemorzsát keverek hozzá, hogy jó fasírt állagú legyen.
A masszát kettéosztom, és egyenként fólián kinyújtom. Az egyik hosszanti oldalra ujjnyi vastagra vágott sajtcsíkokat helyezek, majd a 2/3 részére sonkaszeleteket fektetek. Erre nagyobb kockákra vágott kemény tojást szórok, és a sajtcsík felőli oldalról kezdve feltekerem. Ugyanígy járok el a húsmassza másik felével is. Külön-külön becsomagolom fóliába, és 200 °C-os sütőben megsütöm. (Kb. 35-40 perc.)
Hagyom kihűlni, majd felszeletelem. Jól mutat a hidegtálon.
| |
Kedves Alíz!
Gratulálok az oldaladhoz, nagyon jó receptek találhatók itt.
Szeretném megkérdezni a mozaikos töltött fasírttal kapcsolatban: a kinyújtottfasírt massza másik felét a töltelékre kell helyezni? Várom szíves válaszodat: Üdv: Gitta
Kedves Gitta!
Nem, két rúd lesz belőle. A receptet is javítottam. Köszönöm az észrevételt.:)