|
Medvehagymás túróval töltött gombafej
Hozzávalók:
-
15 közepes gombafej
-
30 dkg túró
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csokor medvehagyma
-
só
A panírozáshoz:
-
liszt
-
tojás
-
zsemlemorzsa
-
só
A túróhoz keverem a reszelt fokhagymát és az apróra vágott medvehagymát. Ízlés szerint sózom. A Gombafejeket megtisztítom, vagy csak megmosom (de csak folyóvíz alatt, hogy ne szívja meg magát vízzel). A közepébe egy túrógolyót nyomkodok. Lisztben megforgatom (hasznos, ha nem szárítom le a mosás után a gombafejeket, így tapad rá a liszt), majd sós, felvert tojásban, végül zsemlemorzsában is. Bő olajban arany barnára sütöm. Papírtörlőn leitatom róla a felesleges olajat.
| |