|
Tésztás töltött csirkecomb
Hozzávalók:
-
6 db egész csirkecomb
-
só, bors,
-
csirkefűszer keverék
Töltelékhez (körethez):
-
20 dkg cérnametélt
-
15 dkg gomba
-
20 dkg füstölt sonka
-
2 db tojás
-
petrezselyem
-
15 dkg reszelt sajt
A csirkecombok bőrét fellazítom, sózom, csirkefűszerrel bedörzsölöm.
A töltelékhez megfőzöm sós vízben a cérnametéltet. A gombát apróra vágom, és kevés olajon megpárolom, miközben sózom, borsozom. Apróra vágott petrezselymet szórok rá, és a kihűlt tésztához adom a tojásokkal együtt. Reszelt sajttal összekeverem. A csirke bőre alá töltök belőle amennyit csak tudok. Olajjal bekenem a combokat és 200 °C-os sütőben szép pirosra sütöm, miközben párszor meglocsolom a zsírjával.
Mivel a töltelék túl sok lett (mert eredetileg az egész csirke hasába szerettem volna tölteni, de csak combokat töltöttem), így nagyon sok maradt. Egy serpenyőben olajat forrósítottam, és átpirítottam rajta ezt a fűszeres, tésztás tölteléket. Annyira jó lett, hogy végül ez lett a körete, ami 4 személynek elég is volt némi joghurtos vegyes salátával együtt.
| |
Szia Barca!
A tojásos nokedli sem olyan jó másnap, mint frissen. Annyi nem maradt, hogy másnapra is maradjon, de frissen nekünk ízlett.