|
Sajtos túróbundában sült csirkemell
Hozzávalók:
-
2 csirkemell
-
25 dkg túró
-
2 dkg liszt
-
2 tojás
-
só, bors
-
2 dl tej
-
10 dkg sajt
-
+ liszt a panírozáshoz
-
olaj a sütéshez
A csirkemellet vékony szeletekre vágom, folpack fólia alatt kiklopfolom, és sózom.
A túrót villával kicsit összetöröm, összekeverem a tojásokkal, sózom, borsozom, hozzáöntöm a tejet, és a reszelt sajttal csomómentes sűrű masszává keverem.
Bő olajat melegítek, a hússzeleteket lisztben megforgatom, belemártom a túrós masszába és óvatosan a forró olajba engedem. Mindkét oldalán szép pirosra sütöm. Papírtörlőre szedem és alufóliával letakarom, míg az utolsó hús ki nem sül, mert így még tovább puhul a forró gőzben. Nagyon finom omlós lesz. A receptet az Aranytepsi blogon olvastam, és köszönet érte, mert kiváló recept.
| |