|
Kolbászleves krumpligombóccal
Hozzávalók:
-
1 szál sütnivaló kolbász
-
1 közepes vöröshagyma
-
2 közepes burgonya
-
2 gerezd fokhagyma
-
só, bors
-
2 tojás
-
liszt
-
olaj
A hagymát apróra vágom, és kevés olajon megfuttatom. A kolbász bőrét lehúzom, villával vagy kézzel szétnyomkodom, majd a hagymával együtt morzsalékosra pirítom. Felöntöm kb. másfél liter vízzel, és a 4 részre vágott burgonyát is belerakom. Ízesítem sóval, borssal, reszelt fokhagymával, és lefedve addig főzöm, míg a burgonya megpuhul. Ekkor kiveszem belőle a burgonyát, összetöröm és hagyom teljesen kihűlni.
A kihűlt burgonyapürét sózom, borsozom, a tojásokkal és annyi liszttel keverem össze, hogy jól formázható legyen a tészta. Az egyforma kis gombócokat formázok a tésztából, és lehetőleg egyszerre teszem a levesbe. Csak pár percig főzöm, nehogy szétfőjön.
| |