|
"Nutellás" rétes
Hozzávalók:
-
5 dl tej
-
2 evőkanál cukor
-
kevés só
-
5 púpos evőkanál búzadara + 1 kanállal
-
5 púpos evőkanál Nutella vagy más hasonló mogyorókrém
-
2 tojás
A tejet a sóval és a cukorral felteszem forrni. Közben kimérem a darát egy pohárba, és amikor felforrt a tej, a darát lassan a tejbe szórom, miközben folyamatosan keverem. Így nem lesz csomós. Sűrűre főzöm. A szokásos tejbedaránál jóval sűrűbb lesz. Kihűtöm, miközben gyakran megkeverem. Hozzáadom a mogyorókrémet és a tojásokat. Még egy kanál darát keverek hozzá nyersen is. Beteszem a hűtőbe, hogy könnyebb legyen tölteni. (További töltelékeket is készítek, almásat, túrósat, mivel 8 lapos réteslapot vettem, ebből kb. másfél lett a mogyorókrémes.)
A lapokat kettesével, a szokásos módon olajjal megkenve használom. Mindezt egy sütőpapír lapon készítem, mert könnyű így feltekerni. Zsemlemorzsát szórok rá. Egy csíkban ráteszem a tölteléket, feltekerem és tepsibe teszem. Olajjal kenem meg a tetejét is. 180 °C-os, előmelegített sütőben szép pirosasra sütöm. Ha kihűlt, jobban lehet szeletelni. Porcukorral meghintem a tetejét. (A tészta, amit vettem nagyon törékenyre sült a tetején, ilyenkor nem árt még melegen alufóliával letakarni, hogy egy kicsit puhuljon.)
| |