|
Duplacsokis vaníliás muffin
Hozzávalók:
A vaníliás tésztához:
-
2 tojás
-
10 dkg cukor
-
10 dkg liszt
-
0,7 dl tej
-
1/2 csomag sütőpor
-
2 evőkanál olaj
A csokis tésztához:
-
2 tojás
-
10 dkg cukor
-
8 dkg liszt
-
2 dkg kakaópor
-
0,7 dl tej
-
1/2 csomag sütőpor
Töltelék:
-
15 dkg csokoládé
-
0,5 dl tejszín
-
rum aroma
-
10 dkg fehér csoki
Külön készítem el a kétféle tésztát. A tojásokat a cukorral habosra keverem, a lisztben elvegyítem a sütőport, majd hozzákeverem a tojáshoz a tejjel együtt. A csokis tészta is így készül, csak előtte a kakaóport, a sütőport és a lisztet összekeverem.
A tejszínt felmelegítem, és beletördelem a csokit. Kevés rum aromával ízesítem, és egynemű masszává kevergetem. (Ha szükséges, egy rövid időre beteszem a mikróba.) Egy tányérra öntöm, és a hűtőben lehűtöm.
Két kanál segítségével, egyszerre folyatva a két tésztát, félig töltöm a formákat.
A megdermedt csokiból két kiskanál segítségével gombócokat formázok, a közepébe kis darab fehér csokit nyomok, majd a tészta közepére helyezem. A maradék tésztát a tetejére kanalazom, és 190 °C-os, előmelegített sütőben megsütöm.
A maradék fehér csokit felolvasztom és kidíszítem vele a muffinokat.
| |