|
Zöldbableves újburgonyával
Hozzávalók:
-
½ kg zöldbab
-
30 dkg újburgonya
-
1 közepes vöröshagyma
-
3 leveskocka
-
só, petrezselyem
-
1 evőkanál liszt
-
1 dl tejföl
-
1,2 l víz
-
1 evőkanál cukor
-
1 evőkanál ecet
A zöldbabot felaprítom, és vízben felteszem főni. Hozzáadom a leveskockát (vagy ételízesítőt), beledobom egészben a hagymát, szükség szerint még sózom és borsozom. Kicsit később beleszórom a kockára vágott újburgonyát. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak. Közben a tejfölt, a lisztet és a petrezselymet összekeverem. A leves levével hígítom, és teljesen csomómentesre keverem. Beleöntöm a levesbe, de már csak pár percig főzöm. Ízlés szerint ecettel és cukorral ízesítem.
| |