|
Mandarinos joghurthab
Hozzávalók:
-
4 nagy mandarin
-
1 nagy doboz natúr görög joghurt
-
ízlés szerint cukor
-
1 csomag lapzselatin
-
2 dl tejszín (vagy Hulala)
Tetejére:
-
2 nagy mandarin leve + 1 a tetejére
-
1 lap zselatin
-
1 evőkanál cukor
A mandarin hártyái közül kivágom a gerezdeket (ez a nagy mandarin esetén nagyon könnyen megy). Összeturmixolom és összekeverem a joghurttal. Ízlés szerint keverek hozzá cukrot.
Beáztatok 5 lap zselatint hideg vízbe. Egy kis lábasba öntök egy kevés joghurtos keveréket, és megmelegítem, de forralom fel, mert akkor a joghurt összeugrik. A zselatinlapot kinyomkodom, és a joghurtos keverékhez adom. Kevergetve feloldom, és hagyom hűlni. (Jobb lett volna csak a gyümölcsben feloldani, mert akkor nem kellett volna annyira ügyelni a hőmérsékletre, de ez csak később jutott eszembe.) Hagyom hűlni, majd a hideg joghurtos keverékkel összevegyítem. Felverem a tejszínt és lazán beleforgatom. Poharakba töltöm, és beteszem a hűtőbe. (5 adag lett belőle.)
Közben a mandarinokat kicsavarom, adok hozzá 1 evőkanál cukrot, megmelegítem, és a maradék 1 zselatinlapot, amit előzőleg vízben áztattam, a mandarin léhez adom, és kevergetve feloldom benne. A poharakba néhány mandaringerezdet teszek, és a kézmelegre hűlt zselét a tetejükre kanalazom. Jól lehűtöm tálalás előtt.
| |