|
Füstölt sajtos csirkegombóc leves
Hozzávalók:
A gombóchoz:
-
20 dkg csirkemell
-
8-10 dkg füstölt sajt
-
1 tojás
-
1 evőkanál liszt
-
só, bors, szerecsendió
A leveshez:
-
2 nagyobb sárgarépa
-
1 nagyobb fehérrépa
-
zellerszár
-
újhagymaszár
-
2 tyúkhúsleves kocka (vagy alaplé)
-
só
-
olaj
A zöldségeket felaprítom és kevés olajon addig pirítom, míg nem érzem a sárgarépa kellemes karamelles illatát. Felöntöm kb. másfél liter vízzel, beleteszem az összekötött zeller- és újhagyma szárat. Beledobom a leveskockát, sózom, és lefedve főzni kezdem. (Én csak azért tettem hozzá zellerszárat és újhagymaszárat, mert ez volt otthon, de lehet be bármilyen zöldséget használni.)
Közben elkészítem a gombócokat. Egy duplakéses aprítóba teszem a csirkemellet, a kockára vagdalt sajtot, és a tojást, majd pépesítem. Ízesítem sóval, borssal és bőven reszelek hozzá szerecsendiót. Kisebb gombócokat formázok a masszából és a levesbe teszem. Addig főzöm, míg a zöldségek és a gombócok is megpuhulnak.
| |