|
Csokis-túrós palacsinta puncsmártással
Hozzávalók:
A töltelékhez:
-
0,5 kg túró
-
1-2 csomag vaníliás cukor
-
reszelt citromhéj
-
ízlés szerint porcukor
-
pici só
-
1-2 kanál tejföl (ha nagyon száraz a túró)
-
6 dkg csokoládé
-
1 dl tejszín (vagy Hulala, esetleg egyéb márkájú cukrászhab)
A puncsmártáshoz:
-
7 dl tej
-
1 csomag puncsízű pudingpor
-
ízlés szerint cukor
A túrót egy keverőtálba teszem, hozzáadom a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat (én a hűtőben tartok cukorral összekevert citromhéj-reszeléket, mert finomabb és intenzívebb, mint a friss, és praktikus is, mert egyszer kell vele vesződni), ízlés szerint porcukrot, és mindenképpen egy pici sót, mert jobban kihozza az édes ízt. Mixelő rúddal krémesre keverem. A lereszelt csokoládét is belekeverem, majd a felvert tejszínhabot is beleforgatom. Ezzel a masszával megtöltöm a palacsintákat úgy, hogy először a két oldalán felhajtom, majd feltekerem.
A puncsmártást csak egyszerűen úgy készítem, mint a pudingot, csak több tejjel, hogy mártás állagú legyen.
A palacsintához langyosan kínálom a szószt.
| |