|
Fűszeres tarja zöldséges-sajtos burgonyapürével
Hozzávalók:
-
6 szelet tarja
-
6 tojás
-
1 közepes fej hagyma
-
40 dkg vegyes mirelit zöldség
-
só, bors
-
fokhagyma granulátum
-
Aprópecsenye fűszerkeverék
-
1 kg burgonya
-
2 ek. vaj
-
1 dl tej
-
15 dkg reszelt sajt
A tarjaszeletek kiklopfolom, megszórom a fűszerkeverékkel, és kevés olajon mindkét oldalán elősütöm. Egy tepsit sütőpapírral kibélelek, és lazán elhelyezem benne a hússzeleteket.
A burgonyát megtisztítom, kockára vágom, és sós vízben puhára főzöm. Egy kis vajjal és kevés tejjel sűrű burgonyapürét készítek belőle. Sűrűbbet, mint ahogy általában készítik.
A hagymát apróra vágom, és a hús maradék zsírjában üvegesre párolom, majd beleszórom a zöldséget. Sózom, borsozom, és fokhagyma granulátummal ízesítem. Kevés vizet öntök rá, és kb. 10 percig lefedve párolom. A levét elpárologtatom, és ozzákeverem a burgonyapüréhez.
Ezzel a zöldséges burgonyapürével „bekeretezem” a hússzeleteket. Megszórom reszelt sajttal, és beteszem a 200 °C-ra előmelegített sütőbe. Amikor a sajt még éppen csak kezdene pirulni, kiveszem a sütőből, és 1-1 tojást ütök a hússzeletekre. Visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, míg a sajt is szépen megpirul, és a tojás is megszilárdul.
Salátával tálalom. Nekünk 1 kocka elég volt fejenként. Egyszerre készül t a köret és a hús, ami salátával kiegészítve tökéletes fogás volt.
| |
Kedves Aliz!
Elkészítettem, finom lett. Köszönöm a receptet, felvettem a repertoárombam! :)