|
Fehércsokis keksz
Hozzávalók:
-
20 dkg liszt
-
4 dkg kakaópor
-
15 dkg cukor
-
½ csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg vaj vagy margarin
-
2 tojás
-
5 dkg durvára vágott dió
-
10 dkg fehér csokoládé
A lisztet, a sütőport, és a kakaóport összekeverem. A puha vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, és a tojásokkal habosra keverem. Hozzáadom az átszitált lisztkeveréket, összekeverem, végül belekeverem a diót és összedarabolt csokoládét. Sütőpapírral bélelt tepsibe két kiskanál segítségével kisebb diónyi gömböket rakok, egymástól kicsit távolabb, mert sülés közben terül.
Előmelegített 200 °C-os sütőben 7-8 percig sütöm. Mivel barna a tészta, nehéz megállapítani, hogy mikor jó. Az első tepsit 10 percig sütöttem, kicsit túlsült, ami enyhén kesernyés ízt adott neki. A másodikat kétszer is ellenőriztem úgy, hogy kivettem egy darabot és még 1-2 percig hagytam sülni. Mivel ez nagyon sütőfüggő, inkább vegyünk ki egy darabot és nézzük meg, mielőtt túlsütnénk.
Zárt dobozban sokáig eláll, ha marad belőle.
| |
Nagyon finom lett,mindenki dicséri,köszönöm a receptet :)