Ananászos kevert süti
Hozzávalók:
5 dkg vaj (a tepsi kikenéséhez)
8 dkg barna cukor (a tepsi szórásához)
6-8 szelet ananász
A tésztához:
15 dkg liszt
½ cs. sütőpor
csipetnyi só
10 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 dl tej
6-8 db kandírozott cseresznye (eper, meggy)
Ha friss ananászból készítem, akkor levágom a héját, kiszedem a barna részeket is belőle, felszeletelem és egy kis pogácsaszaggatóval kiszúrom a középső kemény részét.
Egy kis tepsit (30x22 cm-es) kivajazok, beleszórom a barna cukrot úgy, hogy az oldalára is kerüljön, majd kirakom az ananászkarikákkal. A konzerv ananászkarikából 8 is belefér, de én most friss ananászból készítettem és csak 6 nagyobb karikának volt hely. Mindegyik lyukba egy-egy szem cseresznyét vagy valamilyen piros gyümölcsöt teszek (most csak aszalt eper volt itthon).
A lisztet összekeverem a sütőporral és a sóval. A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverem, és egyenként hozzáadom a tojásokat. A krémhez keverem felváltva a tejet és a lisztes keveréket, majd az ananászokra öntöm.
180 °C-os sütőben addig sütöm, míg a teteje szépen megbarnul (mint a képen), de egy fogpiszkálóval azért ellenőrzöm, hogy megsült-e. Kiveszem a sütőből, hagyom 10 percig hűlni, majd egy nagyobb tálra borítom.
|
Kati!
Köszönöm szépen.:) Biztos jó lehetett almával is, de fél banánokkal is eltudnám képzelni.:)