Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1199
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
Forum
Fórumok : Általános : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
azila

2007.02.28. 21:58 -
 

[121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

Ildike Előzmény | 2007.10.07. 20:11 - #21

Aliz!!!Addnál nekem könyv címeket ahol ezeket a szép folt varrást meglehetne nézni.Gyönyörű amit te készítesz!!!!Vagy ötletet,jön a tél valamivel le kell kötni az időt.A gép előtt sem szeretnék sokat eltölteni.

Ildike Előzmény | 2007.10.07. 18:50 - #20

Szia Aliz!!!Szép vasárnap estét!!!!Ma elég sokat itt voltam nálad,nézegettem a reciket.A kínai tésztát el akarom készíteni,épp jókor néztem meg.A fiamnak ilyen receptek kellenek hogy ő is eltudja készíteni mivel albérletben lakik Szegeden.Tanul még a főiskolán.A lányod jó messzire ment!!!Tanul vagy dolgozik???

azila Előzmény | 2007.10.07. 18:12 - #19

Kedves Ildike!

Dehogy baj, sőt megköszönöm a recepteket. Így legalább a látogatóim látják, hogy akkor is kapnak választ, ha én nem tudom vagy nem vagyok itt.:)

A Raffaellót én is hasonlóan készítem.

Összekeverek 27 dkg tejport, 20 dkg apróbb szemű kókuszreszeléket és 1 csomag vaníliáscukrot.

1,5 dl vizet felforralok 25 dkg cukorral, még melegen beleteszek 25 dkg Rama margarint és a tejporos keveréket. Jó alaposan összekeverem és 1 éjszakára hűtőbe teszem. Másnap kis gombócokat formálok belőle, közepébe tisztított mandulaszemet nyomok és kókuszreszelékben megforgatom.

 

Egy kicsit lemaradtam a a beszélgetésekről, mert ma először sikerült a lányommal felvenni neten a kapcsolatot (1 hónapja van Írországban) és az msn valami miatt nem működik, ezért itt üzengettünk egymásnak.

 


Ildike Előzmény | 2007.10.07. 16:27 - #18

Alíz!!!A sós köménymagos kifli  linkjét is elhoztam.Ha úgy gondolod ki is törölheted!!!                                                                               

//gportal.hu/gindex.php?pg=19592719&nid=3839953


Ildike Előzmény | 2007.10.07. 15:34 - #17

Az egyik link a Raffaellóról!!   Sőt áthoztam a másikat is!!!Alíz ugye nem baj???                                                       

http://forum.sg.hu/listazas.php3?azonosito=ildike43&id=1175716824      

http://forum.sg.hu/listazas.php3?azonosito=ildike43&id=1175716824


Ildike Előzmény | 2007.10.07. 15:20 - #16

Alíz!!!Olvastam a chet falon hogy raffaellot recit keres valaki.Nekem 2 is van az oldalamon.Igaz nem a főoldalon mert ott csak azok vannak amihez képet is tudok feltenni.Kömény magos kiflit is szoktam csinálni de nem is gondoltam volna hogy más is szereti,akkor beírom a recit is.Nem akarok ám tőled látógatokat elcsábítani ám!!!!

azila Előzmény | 2007.10.06. 21:48 - #15

Ildike! Ki is fogom próbálni, lehet, hogy már a legközelebbi családi összejövetlen.:)

Ildike Előzmény | 2007.10.06. 20:31 - #14

Aliz!!!Ha tudod próbáld ki!!!én is mindig egy krémmel csináltam,ma csináltam elösször,nem bántam meg hogy elkészítettem tényleg finom.

Ildike Előzmény | 2007.10.06. 19:29 - #13

Aliz!!Az előbbi a Holland piskóta linkje volt.

Ma somlóit galuskát készítettem el.Hoztam egy kis kóstolót.                     

//gportal.hu/gindex.php?pg=19462050&nid=3837098


Ildike Előzmény | 2007.10.06. 19:20 - #12

Szia Aliz!!Megpróbálom a linket betenni.    

//gportal.hu/gindex.php?pg=19462050&nid=3830528


azila Előzmény | 2007.10.05. 22:05 - #11

Kedves Géza bácsi!
Nagyon örülök, hogy figyelemmel kíséri a honlapomat, annak még inkább, hogy nem csak olvassa, hanem ki is próbál egyes recepteket. Nagyon sajnálom, hogy a kérdésére nem tudok érdemben válaszolni, mivel én az almából gyümölcscentrifugával szoktam levet készíteni, szőlőből meg azzal sem. Volt a szüleimnek a Balatonnál szőlője, így sokat szüreteltem és tudom, hogy nagyban hogyan készül (darálás, préselés), de kicsiben még nem kisérleteztem. Próbáltam az Interneten keresni, de nem igazán találtam olyan leírást, ami használható lenne.

Üdvözlettel.
Aliz

 


azila Előzmény | 2007.10.05. 09:30 - #10

Szia Ildike!

Köszönöm a képet, legközelebb linkeld be a receptet, így aki arra is kiváncsi, elmegy a honlapodra.

Ami az új recepteket illeti,  a honlapod jellegéből adódóan én a Böbsiéhez hasonló megoldást választanám, és ez szerintem nem számít kopírozásnak, mivel sok más lehetőség nincs is. Vagy olyan, mint az övé, vagymint az enyém, vagy kitenni menübe, de mivel fel kell rá hívni a figyelmet, mindenképpen a főoldalon lenne a helye.


Ildike Előzmény | 2007.10.04. 17:07 - #9

Szia Aliz!!!Örülök hogy voltál a fórumomba!!Akarok készíteni olyat hogy a legfrissebb receptek,de agyalok rajta hogy milyen is legyen.Nem akarok senkit sem kopirozni.Hoztam egy kis nasit holland piskóta.

                   


azila Előzmény | 2007.10.03. 14:59 - #8

Szia Ildike!

Lehet képeket betenni.:)

A Fórumnak az az előnye megvan, hogy törölheted, ha valaki hülyeségeket ír be, míg a chat-nél nehezebb, mert nem tudod törölni, csak az összes látható előzményt kiiktatni, pedig azt nem szívesen teszem.


Ildike Előzmény | 2007.10.03. 14:50 - #7

Szia Aliz!!!láttam én is hogy nem igazán akar a fórum beindulniNálam is így van.De szeretném hogy beinduljon.Nálad is lehet képeket betenni a fórumba,pl:süti képet???Láttam te is regisztél nálam,de a fórumban külön kell regizni,mert azért nem szeretném hogy olyan is regizzen akinek rossz véleménye van az oldalról.Elég azt elovasni az üzenő falon.Szép délutánt kivánok!!

azila Előzmény | 2007.10.02. 21:13 - #6

Szia Ildike!

Ajánlottam az oldalad, de azt írta ki, hogy ezt a linket már ajánlották. Nem azonnal jelenik meg, várni kell pár napot, míg elbírálják.

Jó, hogy ide írtál, valahogy nem indult be a fórum, pedig itt legalább megmaradnak a beírások, nem úgy, mint a chat-en.


Ildike Előzmény | 2007.10.02. 18:01 - #5

Szia Aliz!!!Regisztem nálad!!!Így legalább többet tudunk beszélni.ki akarom próbálni a néger kockádat.a hétvégén szeretném elkészíteni.Beszámolok róla hogyan sikerült.Megkérhetlek egy kis szívességre???Ajálnál a receptlap.Hu-n,a honlapomat?Tudod hogy féléves,és akkortól lehet ajánlani.Köszi szépen!!!Ildike.

azila Előzmény | 2007.02.28. 22:18 - #4

Szia Andi!

Sikerült kitörölnöm, amit írtam.:((

Nekem is volt jó pár évem, amikor nem kellett dolgoznom (GYES+5 év külföld), és csak a háztatrtás és a gyereknevelés volt a dolgom. A legszebb éveim voltak. Mindig volt valamilyen kreatív elfoglaltságom, mint a sütés-főzés, varrás és egyebek. Soha nem unatkoztam. Most csak a pihenés rovására tudom kedvenc tevékenységeimet folytatni, azt is csak egymás rovására. Most a varrógép került a sufniba egy jó ideje már. Ha elfogytak a receptek, majd a patchwork készítés folyamatát fogom fényképezni és felrakni a honlapomra. Hogy ez eddig nem jutott az eszembe!! Ha csak addig valamilyen új hobbit nem találok magamnak.:))

Aliz


azila Előzmény | 2007.02.28. 22:07 - #3

SZIA ALIZ!! borzasztóan örültem hogy irtál.én már be barangoltam egy pár honlapot és borzasztoan tetszenek.nagyon jó nézni és ismerkedni és sok jot tanulni. én kb 2 honapja internetezek de nagyon tetszik. nekem 2 gyerekem van egy fiu és egy lány. igaz karácsonyra kapták és a lakásban elvan osztva de mivel 2-ig suliba vannak addig rohanva használom.ugynéz ki és remélni tudom hogy nekem is lessz külön gép és nem kell háboruzni egymással.néha azon töprengek hogy lehet valakinek ilyen kéz ügyessége pl -ul a mézesházikó amit csináltál. én is imádok főzni főleg ha a családnak izlik borzasztó nagy örömmel tölt el.amint irtam hát az beis igazolodott a kisfiamnak nagyon izlett a tárkonyos ragu leves. de nem csak ezt akarom ki probálni. nekem is rengeteg szakács könyvem van ha elindulok egy könyves boltban akkor csakis a szakácskönyveket lapozgatom. de amint látom te sok sok mindent ki probáltál.én igaz még nem tartok itt  pedig szinte mindennap főzök. én itthon vagyok a háztartást vezetem. nagyon szeretnék én is elmenni dolgozni de a férjem mindig azt mondja rend legyen, és főtt kaja.ő a határőrségnél dolgozik útlevél kezelő. én 85-től 91-ig a Budapesti Helyközi Távbeszélő Igazgatoságon dolgoztam mint távbeszélő kezelő. imádtam csinálni.az az igazság nehéz megszokni az itthon létet mert néha elég monoton. Aliz mára ennyi időm volt rohanok főzni. remélem még hogy irni fogunk egymásnak a messze távolból ANDI.

azila Előzmény | 2007.02.28. 22:00 - #2

Szia Andi!

Köszönöm szépen a pozitív hozzászólásaidat. Ne csodálkozz, hogy még nem látták sokan, hiszen nem könnyű népszerűsíteni egy induló honlapot. Többnyire a kolléganőim és az ismerőseim látogatják az oldalt és próbálgatják a recepteket. Az utóbbi napokban sikerült a startlap.hu konyhás gyűjteményeiben regisztrálnom az oldalt, talán most már bővülni fog a látogatók száma is.

Szeptemberben kezdtem készíteni azzal a szándékkal, hogy egy olyan oldalam legyen, ami rólam szól, mint egy családi album, amiben benne van minden, amit szeretek és érdekel. A gyerekeim, a házi kedvenceim, a foltvarrás és pár kedvenc bevált receptem. Még terveztem a testvérem festményeinek összegyűjtését és egy-két kedvenc képet az utazásainkról (Indiától Norvégiáig).  Vagyis kimondottan magamnak készítettem. Aztán elkezdtem főzni és fényképezni és egyre több örömöt találtam abban, hogy gyűltek a receptek és a képek. Aztán már nem csak a kész ételek képeit tettem fel, hanem már menet közben is fényképeztem feledve az eredeti elképzelésemet. Minden szabad időmet a recepttáram bővítésével töltöm. Amikor eljutottam a 100. receptig, úgy gondoltam, hogy szívesen megosztanám másokkal is, mert aki szeret hasonló oldalakon barangolni, mint én is, annak talán tudok pár kellemes percet szerezni, jó ötletet adni.. Minden pozitív visszajelzésnek nagyon örülök, mert csak megerősítenek abban, hogy érdemes folytatnom. Mivel van sok hasonló oldal, én egy kicsit mást akartam. Ha valaki csak végigmegy a képeken, több információt kap, mintha elolvasná a receptet. Én pl. nem a hozzávalókat olvasom el először egy új recept láttán, hanem azt, hogy hogyan készül, mert a fantáziám jobban beindul és már tudom, hogy ki akarom-e próbálni.  Ha csak rajtam múlna, kizárólag ezzel foglalkoznék, annyira élvezem, de sajnos dolgoznom kell. Hétközben ritkán főzök, de hétvégén annál többet. A képek feldolgozása, a receptírás, és a honlapszerkesztés marad az esti (néha éjszakai) szórakozásom.

Üdv Aliz


[121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!