|
Témaindító hozzászólás
[121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]
Aliz!!!Addnál nekem könyv címeket ahol ezeket a szép folt varrást meglehetne nézni.Gyönyörű amit te készítesz!!!!Vagy ötletet,jön a tél valamivel le kell kötni az időt.A gép előtt sem szeretnék sokat eltölteni. |
Szia Aliz!!!Szép vasárnap estét!!!!Ma elég sokat itt voltam nálad,nézegettem a reciket.A kínai tésztát el akarom készíteni,épp jókor néztem meg.A fiamnak ilyen receptek kellenek hogy ő is eltudja készíteni mivel albérletben lakik Szegeden.Tanul még a főiskolán.A lányod jó messzire ment!!!Tanul vagy dolgozik??? |
Kedves Ildike!
Dehogy baj, sőt megköszönöm a recepteket. Így legalább a látogatóim látják, hogy akkor is kapnak választ, ha én nem tudom vagy nem vagyok itt.:)
A Raffaellót én is hasonlóan készítem.
Összekeverek 27 dkg tejport, 20 dkg apróbb szemű kókuszreszeléket és 1 csomag vaníliáscukrot.
1,5 dl vizet felforralok 25 dkg cukorral, még melegen beleteszek 25 dkg Rama margarint és a tejporos keveréket. Jó alaposan összekeverem és 1 éjszakára hűtőbe teszem. Másnap kis gombócokat formálok belőle, közepébe tisztított mandulaszemet nyomok és kókuszreszelékben megforgatom.
Egy kicsit lemaradtam a a beszélgetésekről, mert ma először sikerült a lányommal felvenni neten a kapcsolatot (1 hónapja van Írországban) és az msn valami miatt nem működik, ezért itt üzengettünk egymásnak.
|
Alíz!!!Olvastam a chet falon hogy raffaellot recit keres valaki.Nekem 2 is van az oldalamon.Igaz nem a főoldalon mert ott csak azok vannak amihez képet is tudok feltenni.Kömény magos kiflit is szoktam csinálni de nem is gondoltam volna hogy más is szereti,akkor beírom a recit is.Nem akarok ám tőled látógatokat elcsábítani ám!!!! |
Ildike! Ki is fogom próbálni, lehet, hogy már a legközelebbi családi összejövetlen.:) |
Aliz!!!Ha tudod próbáld ki!!!én is mindig egy krémmel csináltam,ma csináltam elösször,nem bántam meg hogy elkészítettem tényleg finom. |
Kedves Géza bácsi! Nagyon örülök, hogy figyelemmel kíséri a honlapomat, annak még inkább, hogy nem csak olvassa, hanem ki is próbál egyes recepteket. Nagyon sajnálom, hogy a kérdésére nem tudok érdemben válaszolni, mivel én az almából gyümölcscentrifugával szoktam levet készíteni, szőlőből meg azzal sem. Volt a szüleimnek a Balatonnál szőlője, így sokat szüreteltem és tudom, hogy nagyban hogyan készül (darálás, préselés), de kicsiben még nem kisérleteztem. Próbáltam az Interneten keresni, de nem igazán találtam olyan leírást, ami használható lenne.
Üdvözlettel. Aliz
|
Szia Ildike!
Köszönöm a képet, legközelebb linkeld be a receptet, így aki arra is kiváncsi, elmegy a honlapodra.
Ami az új recepteket illeti, a honlapod jellegéből adódóan én a Böbsiéhez hasonló megoldást választanám, és ez szerintem nem számít kopírozásnak, mivel sok más lehetőség nincs is. Vagy olyan, mint az övé, vagymint az enyém, vagy kitenni menübe, de mivel fel kell rá hívni a figyelmet, mindenképpen a főoldalon lenne a helye. |
Szia Aliz!!!Örülök hogy voltál a fórumomba!!Akarok készíteni olyat hogy a legfrissebb receptek,de agyalok rajta hogy milyen is legyen.Nem akarok senkit sem kopirozni.Hoztam egy kis nasit holland piskóta.
|
Szia Ildike!
Lehet képeket betenni.:)
A Fórumnak az az előnye megvan, hogy törölheted, ha valaki hülyeségeket ír be, míg a chat-nél nehezebb, mert nem tudod törölni, csak az összes látható előzményt kiiktatni, pedig azt nem szívesen teszem. |
Szia Aliz!!!láttam én is hogy nem igazán akar a fórum beindulniNálam is így van.De szeretném hogy beinduljon.Nálad is lehet képeket betenni a fórumba,pl:süti képet???Láttam te is regisztél nálam,de a fórumban külön kell regizni,mert azért nem szeretném hogy olyan is regizzen akinek rossz véleménye van az oldalról.Elég azt elovasni az üzenő falon.Szép délutánt kivánok!! |
Szia Ildike!
Ajánlottam az oldalad, de azt írta ki, hogy ezt a linket már ajánlották. Nem azonnal jelenik meg, várni kell pár napot, míg elbírálják.
Jó, hogy ide írtál, valahogy nem indult be a fórum, pedig itt legalább megmaradnak a beírások, nem úgy, mint a chat-en. |
Szia Aliz!!!Regisztem nálad!!!Így legalább többet tudunk beszélni.ki akarom próbálni a néger kockádat.a hétvégén szeretném elkészíteni.Beszámolok róla hogyan sikerült.Megkérhetlek egy kis szívességre???Ajálnál a receptlap.Hu-n,a honlapomat?Tudod hogy féléves,és akkortól lehet ajánlani.Köszi szépen!!!Ildike. |
Szia Andi!
Sikerült kitörölnöm, amit írtam.:((
Nekem is volt jó pár évem, amikor nem kellett dolgoznom (GYES+5 év külföld), és csak a háztatrtás és a gyereknevelés volt a dolgom. A legszebb éveim voltak. Mindig volt valamilyen kreatív elfoglaltságom, mint a sütés-főzés, varrás és egyebek. Soha nem unatkoztam. Most csak a pihenés rovására tudom kedvenc tevékenységeimet folytatni, azt is csak egymás rovására. Most a varrógép került a sufniba egy jó ideje már. Ha elfogytak a receptek, majd a patchwork készítés folyamatát fogom fényképezni és felrakni a honlapomra. Hogy ez eddig nem jutott az eszembe!! Ha csak addig valamilyen új hobbit nem találok magamnak.:))
Aliz |
SZIA ALIZ!! borzasztóan örültem hogy irtál.én már be barangoltam egy pár honlapot és borzasztoan tetszenek.nagyon jó nézni és ismerkedni és sok jot tanulni. én kb 2 honapja internetezek de nagyon tetszik. nekem 2 gyerekem van egy fiu és egy lány. igaz karácsonyra kapták és a lakásban elvan osztva de mivel 2-ig suliba vannak addig rohanva használom.ugynéz ki és remélni tudom hogy nekem is lessz külön gép és nem kell háboruzni egymással.néha azon töprengek hogy lehet valakinek ilyen kéz ügyessége pl -ul a mézesházikó amit csináltál. én is imádok főzni főleg ha a családnak izlik borzasztó nagy örömmel tölt el.amint irtam hát az beis igazolodott a kisfiamnak nagyon izlett a tárkonyos ragu leves. de nem csak ezt akarom ki probálni. nekem is rengeteg szakács könyvem van ha elindulok egy könyves boltban akkor csakis a szakácskönyveket lapozgatom. de amint látom te sok sok mindent ki probáltál.én igaz még nem tartok itt pedig szinte mindennap főzök. én itthon vagyok a háztartást vezetem. nagyon szeretnék én is elmenni dolgozni de a férjem mindig azt mondja rend legyen, és főtt kaja.ő a határőrségnél dolgozik útlevél kezelő. én 85-től 91-ig a Budapesti Helyközi Távbeszélő Igazgatoságon dolgoztam mint távbeszélő kezelő. imádtam csinálni.az az igazság nehéz megszokni az itthon létet mert néha elég monoton. Aliz mára ennyi időm volt rohanok főzni. remélem még hogy irni fogunk egymásnak a messze távolból ANDI. |
Szia Andi!
Köszönöm szépen a pozitív hozzászólásaidat. Ne csodálkozz, hogy még nem látták sokan, hiszen nem könnyű népszerűsíteni egy induló honlapot. Többnyire a kolléganőim és az ismerőseim látogatják az oldalt és próbálgatják a recepteket. Az utóbbi napokban sikerült a startlap.hu konyhás gyűjteményeiben regisztrálnom az oldalt, talán most már bővülni fog a látogatók száma is.
Szeptemberben kezdtem készíteni azzal a szándékkal, hogy egy olyan oldalam legyen, ami rólam szól, mint egy családi album, amiben benne van minden, amit szeretek és érdekel. A gyerekeim, a házi kedvenceim, a foltvarrás és pár kedvenc bevált receptem. Még terveztem a testvérem festményeinek összegyűjtését és egy-két kedvenc képet az utazásainkról (Indiától Norvégiáig). Vagyis kimondottan magamnak készítettem. Aztán elkezdtem főzni és fényképezni és egyre több örömöt találtam abban, hogy gyűltek a receptek és a képek. Aztán már nem csak a kész ételek képeit tettem fel, hanem már menet közben is fényképeztem feledve az eredeti elképzelésemet. Minden szabad időmet a recepttáram bővítésével töltöm. Amikor eljutottam a 100. receptig, úgy gondoltam, hogy szívesen megosztanám másokkal is, mert aki szeret hasonló oldalakon barangolni, mint én is, annak talán tudok pár kellemes percet szerezni, jó ötletet adni.. Minden pozitív visszajelzésnek nagyon örülök, mert csak megerősítenek abban, hogy érdemes folytatnom. Mivel van sok hasonló oldal, én egy kicsit mást akartam. Ha valaki csak végigmegy a képeken, több információt kap, mintha elolvasná a receptet. Én pl. nem a hozzávalókat olvasom el először egy új recept láttán, hanem azt, hogy hogyan készül, mert a fantáziám jobban beindul és már tudom, hogy ki akarom-e próbálni. Ha csak rajtam múlna, kizárólag ezzel foglalkoznék, annyira élvezem, de sajnos dolgoznom kell. Hétközben ritkán főzök, de hétvégén annál többet. A képek feldolgozása, a receptírás, és a honlapszerkesztés marad az esti (néha éjszakai) szórakozásom.
Üdv Aliz |
[121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]
| |