Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1199
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
Forum
Fórumok : Általános : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
azila

2007.02.28. 21:58 -
 

[121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

azila Előzmény | 2007.10.14. 16:34 - #41

Kedves Ildike!

Köszönöm a kávét, finom volt.:)
Mai menü: Tavaszi zöldségleves sonkakockával, Hollandi szelet krumplipürével, tejfölös uborkasalátával és a maradék Patricia torta.

Recepteket majd valamikor felteszem.

És Te mi jót főztél?


Ildike Előzmény | 2007.10.14. 14:23 - #40

Kedves Aliz!!!hoztam egy kis kávét!!                                              


Ildike Előzmény | 2007.10.14. 09:18 - #39

Szia Aliz!!Nagyon szép vasárnapot kivánok!!! Mi finomságot készítesz ma???

azila Előzmény | 2007.10.13. 20:04 - #38

Ildike!

A képfeltöltő2 hol van nálad?
Köszönöm az érdeklődést, szerencsére eddig szinte minden nap tudtam beszélni telefonon is, amióta nála is van Internet, azóta a neten is tudunk chat-elni vagy levelezni.


Ildike Előzmény | 2007.10.13. 19:51 - #37

Aliz!!!Ha gondolod nálam van a képfeltöltő2 ott be kell jelentkezni és ott össze lehet gyűjteni a képeket.Én is azt használom.Ma is tudtál a lányoddal beszélni???

Ildike Előzmény | 2007.10.13. 18:25 - #36

Aliz!!!A képet nálam így kell betenni:A képre rákatt jobbegér gomb,rámenni a tulajdonságokra,kimásolni,utánna a fórumba mégy oda van írva kép,rákatt,kinyillik azablak,és be van írva htp// ezt kitörlöd!!!!és utánna beilleszted amit kimásoltál. leokézod,és mehet.

Ildike Előzmény | 2007.10.13. 16:28 - #35

Szia Aliz!!!!Remélem jól érzed magad a kiránduláson!!!                       


Ildike Előzmény | 2007.10.13. 09:00 - #34

bocsi nem jót írtam!!!!Ugyan úgy mint nálad!!!Explorer-rel is lehet!!A lányodnak Boldog születésnapot!!!

Ildike Előzmény | 2007.10.13. 08:58 - #33

Aliz!!!!ugyan úgy kell képet betenni mint nálam!!                              


azila Előzmény | 2007.10.11. 22:02 - #32

Kedves Ildike!
Nem rossz, de ha lehet inkább válassz más betütípust. Ez egy kicsit túl határozott így, valami lágyabb kellene, és nem vastagított. Mivel csináltad?


Ildike Előzmény | 2007.10.11. 17:23 - #31

Aliz ehhez mit szólsz???Nagyon szűk szavú vagy.Ha nem jó akkor is mond el!!!                                                                                 


azila Előzmény | 2007.10.11. 17:08 - #30

Szia Ildike!

A név is legyen rajta, a tányérra meg írd rá a süti nevét! Szerintem.:)


Ildike Előzmény | 2007.10.11. 16:08 - #29

Szia Aliz!!!Mondj nekem véleményt hogy ez a kép milyen,a név vagy az étel nevét írjam rá!!!Mákos-diós bejgli.                                            


azila Előzmény | 2007.10.10. 16:27 - #28

Köszönöm Ildike, nagyon jónak néz ki, nem is lenne rossz belőle egy darabka, nem csak virtuálisan.:)

Ildike Előzmény | 2007.10.10. 14:49 - #27

Kedves Aliz!!!!Hoztam egy kis pizzás csigát délutáni nasira!!!             


azila Előzmény | 2007.10.09. 10:40 - #26

Kedves Geza bacsi!

Ujabb otletet kaptam, ezt is bemasolom ide.

"Latom, hogy Bandi ellatott boven receptekkel, azert hadd mondjam el: almara ilyen tippem nincs, de gyermekkoromban gyartottunk mustot, leirom, hogyan:
1. szerezz olcson szolot,
2. szemezd le,
3. rakd krumplinyomoba,
4. passzirozd ki, erre egy nagyobb gyerek is kepes (esetleg nemi segitseggel), jo buli neki, legalabbis nekem az volt,
5. a maradekot dobd ki.
Mit mondjak, a hatasfoka nem azonos egy jofajta szolopresevel, de mukodik, es a gyerek szeme lattara, illetve a sajat kozremukodesevel.
Udv: Laci"


azila Előzmény | 2007.10.09. 08:38 - #25

Kedves Géza bácsi!

 

Máris kaptam válasz a konyhás levelezőlistáról, bemásomom ide. Remélem talál benne kedvére való módszert.

 

Üdvözlettel.

Aliz

 

"Akkor Geza bacsi kedveert
Alma
Almaital 1.
Hozzavalok: 10 kg (jonatan) alma, kb. 60 dkg cukor, 2 dkg citromsav, 2 csapott evokanal tartositoszer.
Elkeszitese: Az almat megmossuk, felbevagjuk, maghazat kivagjuk, majd vekonyra szeleteljuk. Ep zomancu edenybe tesszuk, leontjuk 6 literforro vizzel, belekeverjuk a citromsavat es 1 csapott evokanal tartositoszert (szalicil, na. benzoat, stb.). Konyharuhaval lefedjuk, es huvos helyen 4 napig erleljuk, naponta 1-2-szer megkeverjuk. Leszurjuk, a le minden literjehez 10 dkg cukrot es 1 csapott teaskanal. tartositot keverunk. A let szalicilos forro vizzel kioblitett uvegekbe toltjuk, ledugaszoljuk, es huvos helyre allitjuk. 3-4 honapig is elall.

Almaital 2.
Elkeszitese: Illatos almakat alaposan megmosunk, esetleg hibas reszeit kivagjuk, hejastol, magostol darabokra vagjuk, es 1 kg gyumolcsre 1, 5 l vizet szamitva, egeszen puhara fozunk. A szurobe vagy szitara tett ritka szovesu vasznon vagy tullon keresztul levet lecsurgatjuk, es kiforrazott, szaraz uvegekbe toltjuk. Az uvegeket kifozott dugoval ledugaszoljuk, es a viz forrasatol szamitott 15 percig gozoljuk. Az uvegeket a vizben hagyjuk kihulni.

Almaital 3.
Hozzavalok: 7 kg alma, 6 liter viz, 2 dkg citromsav, 11 teaskanal natriumbenzoat, 1 kg mez.
Elkeszitese: Mossuk meg az almat, vagjuk ki a hibas reszeit es a maghazakat, de ne hamozzuk meg! Ezutan vagjuk fel az almadarabokat nagyon vekony (1-2 mm) szeletekre (vagy csikokra, fel is kockazhatjuk, de nem, muszaj).
Adjuk hozza a vizet, a ciromsavat es 1 teaskanal natriumbenzoatot, majd alaposan keverjuk ossze. Tegyuk egy nagy edenybe, takarjuk le fedovel vagy torolkozovel, es negy napig tartsuk huvos helyen. Naponta alaposan kavarjuk meg. Szurjuk meg es merjuk meg az almalet (kb. 10 liter lesz). Adjunk hozza literenkent 10 dkg mezet es 1 teaskanal natriumbenzoatot (ez osszesen 1 kg mezet es 10 teaskanal natriumbenzoatot jelent).
Toltsuk a levet jol kiforrazott (es lehutott) uvegekbe (a lehutesre azert van szukseg, hogy a forrosag ne karositsa a mez hatoanyagait). Pont ezert az uvegek lezarasa utan nincs szukseg utolagos "dunsztolasra" sem, a mez konzervalo hatasa es a natriumbenzoat egyutt megvedik a levet az ido elotti megromlastol.
Ha gondosan es tisztan dolgoztunk, akkor hideg helyen, jol lezarva akar egy-ket evig is elall (egyebkent nem fog, mert nagyon finom).

Almaital cukor nelkul
Elkeszitese: Illatos almakat alaposan megmosunk, esetleg hibas reszeit kivagjuk, hejastol, magostol darabokra vagjuk, es 1 kg gyumolcsre 1. 5 l vizet szamitva, egeszen puhara fozunk. A szurobe vagy szitara tett ritka szovesu vasznon vagy tullon keresztul levet lecsurgatjuk, es kiforrazott, szaraz uvegekbe toltjuk. Az uvegeket kifozott parafa dugokkal, ledugaszoljuk, es a viz forrasatol szamitott 15 percig gozoljuk. Az uvegeket a vizben hagyjuk kihulni.

Almale
Elkeszitese: 1. 5 kg megtisztitott almat lereszelunk. 50 g citromsavat, keshegynyi natriumbenzoatot teszunk bele, 2 1 vizet ontunk ra, es 2 napig allni hagyjuk. Kozben kevergetjuk. Utana felfozzuk, leturmixoljuk. A masszat levesszuron at beleontjuk 7 1 vizbol, es 1 kg cukorbol fozott forro szirupba.

Szolo
Edes must, tartositva 1.
Hozzavalok: frissen kipreselt szolole, tetszes szerinti mennyisegben, literenkent 1 keshegynyi benzoesavas natrium.
Elkeszitese: A szololevet dupla retegben osszehajtott tullon vagy gezen atszurom, es hosszu nyaku uvegekbe toltom. A must tetejere es az uveg szajara szorok a tartositoszerbol, majd egy tiszta ruhaval lazan lekotom, es huvos kamraba allitom. Egy honap multan kotom csak le veglegesen, illetve legmentesen. Fogyasztas elott a tetejerol leontok egy ujjnyit, csak a tobbit fogyasztjuk el.

Edes must, tartositva 2
Hozzavalok: Literenkent 5 dkg cukor, must, tetszes szerint.
Elkeszitese: A mustot lemerem, es a cukrot hozzaadva felforralom. 5 percig fozom, majd atszurom. Ujbol felforralom, es megint atszurom. Addig forralom es szurom, amig teljesen atlatszo, tiszta nem lesz. Ekkor kiforrazott, hosszu nyaku uvegbe toltom, es szaraz dunsztban hagyom kihulni. Fogyasztaskor tetszes szerint vizzel higitjuk.

Edes must, tartositva 3.
Hozzavalok: 5 l frissen kipreselt szolole, 25 dkg kristalycukor. Egyszeruen elkeszitheto.
Elkeszitese: A mustot fazekba ontjuk, beleszorjuk a cukrot es felforraljuk. A forrastol szamitott ot percig fozzuk. Hagyjuk lehulni. Atszurjuk, majd ismet felforraljuk. Kihulese utan ujra atszurjuk. A muveletet addig ismeteljuk, amig a must egeszen tiszta, atlatszo nem lesz. (Lehet, hogy a forralast meg nehanyszor meg kell ismetelni.). A szurest lehetoleg tiszta gezen vagy tullon keresztul vegezzuk. Ha mar szep tiszta, a forrasban levo mustot hosszunyaku uvegekbe toltjuk, es azonnal ledugaszolva, szaraz gozben hagyjuk kihulni. Masnap tesszuk csak vegleges helyere. Megjegyzes: Az ily modon konzervalt must a legfinomabb szolole, amit uditokent, asvanyvizzel vagy szodavizzel fogyaszthatunk, de gyumolcslevesek alapjaul vagy martas alapnak is hasznalhatunk. Tejes vagy kefires-joghurtos turmixot is keszithetunk belole.

Edes szolomust
Elkeszitese: A friss mustot dupla tullon vagy szurovasznon atszurjuk, es uvegekbe toltjuk. Minden l mustra egy keshegynyi benzoesavas natriumot teszunk ugy, hogy nem keverjuk ossze a musttal, csak az uveg szajara, a must tetejere tesszuk. Tiszta vaszondarabbal kotjuk le az uvegeket, es huvos helyen tartjuk. Egy honap mulva dugaszoljuk le. Az igy eltett must edes marad, nem forr ki. Ha felbontjuk az uveget, a tetejerol kb. egy ujjnyit ontsunk le, mert ez a resz tartalmazza a tartositoszert.

Musttartositas egyszerubben
Elkeszitese: A hideg legalabb 18 cukorfoku mustot elkeverem a natrium benzoattal, es betoltom nagy demizsonokba, vagy uveg ballonokba. Az elkeveres utan 24 oran at, hagyom, hogy a beoldott levego es a benne levo gazok felszabaduljanak. Ezutan lezarom.
Egy honap utan a letisztult mustot jol kimosott uvegekbe vagy muanyag uvegekbe lefejtem. Kotelezo a must aljatol megszabadulni.
Az arany 30 liter musthoz 15 gramm /1 csomag / natriumbenzoatot adok.

Musttartositas nagyban
Elkeszitese: A tartositani kivant mustot egy fazekban legalabb 15 percig forralom. Ekkor nagyon sok sepro feljon a tetejere, amit kanallal leszedek. Utana gondosan kimosott uvegekbe merem forron, lekotom, es szaraz dunsztba teszem.(mint a paradicsomlevet). Egy ido utan a maradek sepro leulepedik az aljara. Fogyasztas elott egy masik uvegbe atfejtem rola a mustot. Garantaltan elall. Sem tartositoszer, sem cukor nincs benn, csak amit a termeszet beletett. Nagyon finom inni is. Az unokak szodavizzel kicsit higitjak. Es nagyon finom gyumolcssalatara ontve. Ekkor a gyumolcssalatara nem teszek plusz cukrot.

Szolole
Elkeszitese: A furtoket mossuk meg, a szemeket szedjuk le, tegyuk tiszta fazekba, es gyenge tuzon fozzuk 1-2 ora hosszat, amig a szemek felrepednek, es az egesz, jo leveses lesz. Ekkor a szitat beleljuk ki egy vaszon- vagy dupla tulldarabbal, tegyunk ala egy talat, majd a szolot ontsuk a szitara, hogy lecsepeghessen. Minden l szololehez keverjunk 50 dkg cukrot, forraljuk fel, ontsuk forron uvegekbe, es szorosan lekotve gozoljuk ki 25-30 percig. A visszamaradt szolo surujet mossuk at vizzel, a felszinre jovo szolohejat szurokanallal szedjuk le. Ebbol cukor, szegfuszeg, es fahej hozzaadasaval izt keszithetunk.

--
Szeretettel: KlemiBandi"


azila Előzmény | 2007.10.08. 22:51 - #24

Ildike!
Még ezen kívül is volt 1-2 könyv, amit áttanulmányoztam, de azt a könyvtárból vettem ki és nem emlékszem a címére. Azóta meg még több könyv jelent meg.


azila Előzmény | 2007.10.08. 22:48 - #23

Szia Ildike!
Köszönöm a sütit, én pont az ilyen krémes-habos csodákat szeretem a legjobban. Legszívesebben azonnal elkészíteném, olyan finomnak néz ki. Ki fogom próbálni.

A lányom 1 hónapja utazott el munkavállalás céljából, így nem mostanában fogom látni.:(

A foltozás egyenlőre csak álom, mert sajnos nincs rá időm, pedig nagyon szeretek varrni, de az anyagaimat gondosan őrzöm, így ha már nem köt le annyira a honlapkészítés (meg az ezzel járó sütés-főzés, fényépezés, stb.), újra előveszem. Mindig kell valamilyen elfoglaltság, ami sikerélményt okoz.
Ebből a 2 könyvből készítettem az első darabokat, aztán elmentem egy tanfolyamra is, de ott már nem sokat tanultam, mert a könyvekből is nagyon jól el lehet sajátítani az alapokat. Az Interneten folyton az ilyen oldalakat kerestem, meg ötleteket gyűjtöttem. Főleg amerikai oldalakat kerestem és sok helyen találtam részletes technikai leírásokat is.


Ildike Előzmény | 2007.10.08. 13:23 - #22

Szia Aliz!!!Ma madártej szeletet készítettem,nagyon finom.elhoztam neked is megmutatni.                                                                   

//gportal.hu/gindex.php?pg=19462050&nid=3842037


[121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77