| Édes sütőtökleves
Nálunk a sütőtökleves a gyümölcslevesek kategóriájába tartozik, vagyis édesen készítem, úgy, mint a gyümölcslevest.
A tisztított, kockára vágott hosszúkás sütőtököt annyi vízben főzöm meg jó puhára, amennyi bőven ellepi. Teszek hozzá egy kis sót (csak annyit, amennyit a gyümölcsleveshez is teszünk, bár egyes helyeken annyira megsózzak, hogy élvezhetetlen), meg bőven cukrot (folyékony édesítőt is használhatunk, de azt elég a végén hozzátenni). Ha mar jó puha, behabarom étkezési keményítővel, amit tejben keverek el. A tejjel nem spórolok, de ha van itthon, akkor tejszint is adok hozzá, vagy tejfölt, amitől egy kicsit pikánsabb lesz. Őrölt gyömbérrel fűszerezem. Az egészet összeturmixolom és még kiegészítem annyi tejjel, hogy sűrű, krémes állagú krémleves legyen belőle. Tálaláskor kicsit pirított őrölt diót szórok a tetejére. Ez a leves melegen is és hidegen is nagyon finom.
Megjegyzés: A darált diót kistányérra teszem és beteszem a mikróba. Először csak 1 percre, aztán leellenőrzöm félpercenként, mert így is meg tud égni, de így az illatán lehet érezni, hogy jó-e, mert enyhe pirított dióillat árad belőle.
| |
Köszönöm szépen a visszajelzést és örülök, hogy ízlett.:)