|
Borkrémes csokis gyümölcstorta
Hozzávalók:
-
4-5 gyümölcs (alma, körte, barack)
-
édes fehérbor
-
cukor
-
1 citrom
-
fahéj, szegfűszeg
A piskótához:
-
2 nagy tojás
-
3 púpos evőkanál cukor
-
3-4 púpos evőkanál liszt
-
fél csomag sütőpor
-
1/2 dl olaj
A krémhez:
-
2 dl tejszín
-
1 zacskó vaníliás pudingpor
Tetejére:
-
10 dkg csokoládé (most tejcsoki)
Díszítés:
-
5 dkg fehér csoki
-
13 szem fekete szőlő
A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverem. Beleforgatom a sütőporral elkevert lisztet és az olajat. Egy nagyobb kerek tortaforma alját sütőpapírral kibélelek, beleöntöm a tésztát és 180 °C-os sütőben megsütöm. Közben a gyümölcsöket nagyobb cikkekre vágom, leöntöm annyi édes fehér borral, amennyi épp csak ellepi. Citromlével, citromhéjjal, egy darabka fahéjjal és néhány szegfűszeggel megpárolom. A gyümölcsöket kiszedem a lábasból, kiszűröm belőle a fűszereket, a levét beforralom. Kb. 2 dl legyen!
A tejszínben elkeverem a pudingport és a beforralt boros léhez öntöm. Sűrűre főzöm. A megsült piskótára öntöm. Kirakom a gyümölcsökkel és a hűtőbe teszem.
A csokit megolvasztom egy kevés olajjal, és rácsorgatom a gyümölcsök tetejére. Előtte egy konyhai papírtörlővel leitatom róla a nedvességet. Nem lehet szép egyenletesen bevonni. Olvasztott fehér csokiban megforgatom a fekete szőlőszemeket, és ezzel díszítem a tortát.
| |
Nyüzsigombóc!
Nagyon örülök, hogy ezt írtad, mert még senki nem jelzett vissza, hogy ezt a receptet kipróbálta volna. Az első 3 receptem között volt, még csak terveztem a honlapot. Lassan 5 éve sütöttem és még én se készítettem el újra azóta, de most kedvet kaptam hozzá.:)