| Citromos húsgombóc
50 dkg darált sertéshúst összegyúrunk 1 tojással, 2-3 ek. zsemlemorzsával, 2-3 ek. tejszínnel vagy tejjel, sóval, borssal, őrölt köménnyel, 1-2 gerezd fokhagymával.
Kb. 1/2 l húsleveskockával ízesített vízben kifőzzük a diónyi gombócokat. Ha megfőtt, a húsgombócokat kiszedjük, a maradék levet besűrítjük 2-3 evőkanálnyi tejszínben vagy tejben elkevert 3 ek. étkezési keményítővel, 1 citrom reszelt héjával és levével, meg egy kis főzőlével. Csak annyi főzőlevet sűrítsünk be, amennyi mártás akarunk hagyni.
Ha felforrt, visszarakjuk a gombócokat. Én cukrot is tettem bele, hogy a citrom savanyúságát szelídítsem egy kicsit.
Párolt rizzsel tálaltam.
| |