Csirkecsíkok fűszeres tésztában
Hozzávalók: 1 nagy kicsontozott csirkemell, 1 tojás, liszt, tej vagy víz, fűszerkeverék
sütőpor
A csirkemellet ujjnyi széles és hosszú csíkokra vágjuk, majd gyengén megsózzuk. A tojáshoz egy kevés tejet vagy vizet adunk és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
1. változat: tehetünk bele nagyon apróra vágott vöröshagymát és átpréselt fokhagymát
2. változat: tehetünk bele különféle fűszereket vagy fűszerkeveréket.
Legutóbb görög fűszerkeveréket tettem bele, annyit, hogy elég sós és fűszeres ízű legyen, majd egy kevés, kb. 1-2 kk. sütőport.
Ebbe a keverékbe belerakjuk a csirkecsíkokat, majd bő forró olajban megsütjük.
Nagyon gyorsan elkészül, kiadós, egy nagy csirkemell bőven elég 4 főnek. Különféle fűszerkeverékeket használva más-más ízű ételt kapunk. Burgonyapürével a legfinomabb.
|
Isteni!!!! A legjobb kaják egyike!!!