| Részeges barát
A kifliket félbe vágjuk, majd hosszában is bevágjuk. Cukros borba belemártjuk a szétnyitott felével, hogy belül is nedves legyen, majd baracklekvárral megkenjük, kicsit összenyomjuk és a borba belemártjuk. Ne ázzon teljesen el, de ne is maradjon száraz. Én 2/3 borhoz adtam 1/3 vizet. Cukrot a bor édességének függvényében. Ezután bepanírozzuk. (A tojásba nem kell só.) Forró, bő olajban gyorsan megsütjük. Mivel jó nedves a kifli, nem tud felszívni sok olajt. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Túrós barát
Hasonlóan készül, csak a fél kifliket hosszában nem vágjuk be, hanem az ujjunkkal lyukat fúrunk bele, amit megtöltöttünk bőven a szokásos túrós töltelékkel, majd cukros, vaníliás tejbe áztatjuk. Panírozzuk, sütjük. Nem kell félni, nem folyik ki a töltelek. Mivel csak a panír nyers rajta, így magasabb hőmérsékleten pár percig kell csak sütni.
Gyorsan elkészül, laktató, akár egy gulyásleves kísérője is lehet. Ezt a boros változatot a nagymamám sokszor készítette és nagyon szerettük.
| |
Éva!
Köszönöm szépen.:) Nem vagyok se cukrász, se szakács, csak a hobbim a sütés-főzés, ezért vagyok ilyen lelkes. Ha ez lenne a munkám, nem biztos, hogy ennyire szeretném.:)