| Marcipános mandulatorta
Az alap egy sacher torta.
20 dkg olvasztott csokoládét összekevertem 20 dkg vajjal, 20 dkg kristálycukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 6 tojás sárgájával. Miután jó habosra kevertem, felváltva, óvatosan hozzáadtam 20 dkg lisztet és a 6 tojás keményre felvert habját. (Ha kicsit könnyebb tésztát akarunk kapni, akkor egy kis sütőport is tehetünk bele, különben elég tömör lesz.)
Krém: 3 dl tejben felfőztem 15 dkg darált mandulát, hozzáadtam 1 csomag, kevés tejben elkevert mandulás pudingport és jó sűrűre főztem. Kihűtöttem. 25 dkg vajat vagy margarint habosra kevertem porcukorral (ízlés szerint). Egy kis tubus cukrozott sűrített tejet is adtam hozzá, ennyivel kevesebb cukrot használtam fel. Pár csepp mandulaaromával ízesítettem, de csak annyival, hogy nem lett zöld. A két részt összekevertem, és megtöltöttem vele a tortát.
Marcipánnal borítottam be és díszítettem.
| |
Kedves Judit!
Ez a recept még a kezdetekből való. 9 évvel ezelőtt készült. Az első pár receptnél még nem voltak fázisfotók. Remélem jól sikerült. Annyi részre vághatod a tortalapot, amennyire tudod. Mindegy, hogy 2 vagy 3 részre vágod. Arra sem nagyon emlékszem, hogy mennyi marcipánt használtam hozzá, csak feltételezem, hogy egy fehér és egy rózsaszín rudat vettem.