Krémes diós csók
Ezt a süteményt sajnos nem én találtam ki, legfeljebb a díszítését, mert így legalább a csoki összefogja az amúgy nagyon törékeny süteményt, de az egyik kedvencünk, mert szinte szétomlik az ember szájában, olyan puha és könnyű. A karácsonyi sütikavalkádból nem maradhat ki.
Hozzávalók: 30 dkg darált dió, 2 tojás, 20 dkg cukor, fél citrom leve
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem a citromlével, majd óvatosan belekeverem a tojások sárgáját és a darált diót.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakosgatok nem túl közel egymáshoz, mert sülés közben kissé szétlapul. Alacsony hőmérsékleten inkább szárítom, mint sütöm. Kb. 100 fokon.
Krém: 2 dl tejben 2 púposabb evőkanál lisztet, 2 csomag vaníliás cukorral sűrűre főzöm és hagyom kihűlni. 15 dkg vajat vagy Rámát kikeverek 3-4 ek. porcukorral, majd a kihűlt lisztes krémmel.
2-2 db süteményt krémmel összeragasztok, majd étcsokoládéval bevonom az egyik oldalát, fehér csokival meg kicifrázom.
|