| Őszibarackos vargabéles vaníliaszósszal
Hozzávalók: 1 cs. réteslap
25 dkg cérnametélt
½ kg túró
20 dkg porcukor
10 dkg Ráma margarin
3 tojás
3 dl tejföl
1 cs. vaníliás cukor
reszelt citromhéj
felezett őszibarack befőtt
Vaníliaszószhoz:
2 tojás sárgája
fél cs. vaníliás puding
10-15 dkg cukor
1 cs, vaníliás cukor
7 dl tej
Kifőzöm sós vízben a cérnametéltet és kihűtöm. Közben a túrót összetöröm egy krumplinyomóval, összekeverem a tejföllel, tojássárgájával, porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, az olvasztott margarinnal. Hozzákeverem a kihűlt tésztát, néhány apró kockára vágott őszibarackot és a keményre felvert tojásfehérjéket. A tepsit sütőpapírral, majd 2 réteslappal kibélelem, beleöntöm a massza felét, kirakom fél őszibarackokkal, rásimítom a massza másik felét, és a maradék 4 lap rétestésztával betakarom úgy, hogy a rétegeket és a tetejét olajjal kenem meg.
200 °C-os tepsiben megsütöm.
A vaníliás szószhoz fél liter tejet a cukorral felforralom, a tojássárgájákat a pudingporral, vaníliás cukorral elkeverem, a felforrt tejhez adom és felfőzöm. Ahogy hűl, úgy sűrűsödik még.
| |