| Quiche Lorraine
Hozzávalók: 20 dkg liszt
5 dkg margarin
15 dkg bacon
1 kis fej hagyma
5 dkg sajt
2 dl tejföl
2 tojás
Só, bors
A lisztet összegyúrom a margarinnal, sóval és annyi vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjak. Kerek lappá nyújtom és kibélelek vele egy vajjak kikent pie formát.
A bacont kockára vágom, megpirítom, a tésztára teszem, majd a maradék zsiradékban a karikára vágott hagymát, amit egy kicsit megsóztam, majd ezt is tésztára teszem. Vékonyra szelt sajtszeletekkel beborítom és leöntöm a tejföl és tojás keverékével, amit egy kis sóval és borssal fűszerezek.
200 °C-os sütőben megsütöm.
| |
Kedves Aliz!
Megcsináltam a receptedet, és a hagymát kevésnek találtam.
Ízlés dolga, tudom, de nekem legalább kétszer ennyi hagyma kell bele.
Imádom a hagymát!!!!
Meg sajtot is többet teszek bele.
Ettől függetlenül morzsa nem maradt belőle.
Üdv
nemethlaci