Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető és igazán ízletes leves, a családom egyik kedvence.
Kukoricaleves
Hozzávalók:
1 doboz kukorica (vagy fagyasztott kukorica)
1 szál sárgarépa
1 kis fej hagyma
2 húsleves kocka
1 tojás
2 dl tej
1 púpos ek. kukoricakeményítő (vagy étkezési keményítő)
Só, bors, petrezselyem
Az apróra vágott hagymát és a gyufaszálnyi csíkokra vágott sárgarépát kevés olajon megpirítom. Felöntöm 1 l vízzel, amibe beleteszem a húsleves kockákat. Felforralom, párpercig főzöm, majd hozzáadom a kukoricát a levével együtt. Ha mirelitet használok, akkor azonnal hozzáadom. Még kevés sóval és borssal ízesítem és pár percig főzöm. Közben a tejbe keverem a keményítőt és hozzáöntöm a leveshez. Pár perc további főzés után egy tojást kissé felverek és belecsorgatom a levesbe. Szórok bele petrezselymet, és már készen is van.
Az előkészületekkel együtt nem kell hozzá 20 perc.
|
Nekem is a kedvenceim közé tartoznak a kukoricalevesek.:)