Ezt a receptet még az elsők között tettem fel az oldalamra, de még nagyon az elején, így új képeket készítettem és újra közzéteszem, mert eddig még senki nem jelzett vissza, hogy elkészítette volna, pedig egy nagyon jó ételről van szó. Sajnos nem tudom, hogy hol hallottam vagy olvastam ezt a receptet, de már nagyon régen volt, így nem az enyém az érdem. Ez azoknak fog tetszeni, akik a rántott ételekben inkább a panírt szeretik (mint én). Egy biztos, nem egy fogyókúrás étel, de olcsó és finom, jó feltét egy főzelékre, de salátával önálló étel is lehet.
Rántott tojás
Egy edénybe vagy tálcára vastagon zsemlemorzsát öntök, majd annyi mélyedést készítek, amennyi tojást sütni akarok. Mindegyikbe beleütök egy-egy tojást. Megsózom, majd vastagon betakarom zsemlemorzsával. Hagyom 20 percet állni, ezalatt felszívja a zsemlemorzsa egy részét a tojásfehérje. Kisebb serpenyőben, forró olajban sütöm egyesével, mert pillanatok alatt megsül, a sok lepotyogó zsemlemorzsa miatt így kevesebb megy kárba. A legnehezebb része a tojás beemelése az olajba, mert a tojás belül nyers és lágy, és az a zsemlemorzsaréteg tartja csak össze, amit felszívott. Legutóbb egy lapáttal alányúltam, áttettem egy nagyobb lyukú szűrőbe, ahol kicsit lerázogatom róla a felesleges morzsát és becsúsztattam a forró olajba. Pillanatok alatt ropogósra sül a külseje, belül meg olyan lesz, mint egy átsült tükörtojás.
Nekünk nagyon ízlik, és egy kicsit a rántott hús illúzióját kelti.
Hogy ez mekkora ötlet! Biztos ki fogom próbálni, mert szerintem is nagyon király ez a kaja.:) Köszi szépen.
2013.03.29. 12:38
Ysoto
Nagyon király kaja, csak kicsit macerás az elkészítése.
Támadt egy ötletem, amivel egyszerűsödhet a munkafolymat.
Amikor a tojás be van borítva prézlivel akkor kb 1 percre beteszem a mikróba mindenestűl. Egy kicsit így stabillabá válik és utána könyebb lerázni róla a felsleges prézlit és beletenni az oljaba.
Remélem hasznotokra válik az ötlett. Kisérletezzetek vele.
2012.03.11. 15:53
Aliz
Brigitta!
Köszönöm szépen a visszajelzést, remélem a többi is jól sikerül.:)
2012.03.11. 10:18
Márton Brigitta-Etel
Nagyon-nagyon köszönöm,hogy megosztottad ezt a receptet! Nagyon finom lett! Pont a tegnap(szombaton) készítettem el reggelire a gyerekeimnek.Igaz,hogy elfelejtettem megsózni,de nagyon finom lett(utólag sóztam ).Ma pedig a férjem kedvéért elkészítem a darálthúsos paradicsomlevest,amit szintén innen nézek ki.Remélem finom lesz.Másodiknak pedig elkészítem a kókuszos csirkét,amit már egyszer készítettem és nagyon finom lett!!!Köszönöm a sok jó receptet!
Nagyon jo otletet adtal Aliz ezzel a tojasos etellel,zt hiszem,hogy meg ma kiprobalom mert nagyon izgatja a fantaziamat es imadom a tojast,koszi es sok sikeres receptet tovabbra is...
2010.05.13. 21:54
Aliz
Niki!
De, meg kell fordítani ugyanúgy, mint a rántott húst, csak sokkal rövidebb ideig sül.
Köszönöm szépen, és örülök, hogy az én oldalam segítségével tanulsz főzni.:)
A sütésnél nem szabad megfordítani a tojást, ugye? Nagyon jó ez az oldal. Megmondom őszintén, hogy innen tanulok/tanultam meg főzni. Minden amit készítek innen való. Remélem sok új recept lesz még. :)
2010.05.07. 23:57
Aliz
Mindenkinek öszönöm szépen a visszajelzést, így legalább tudom, hogy nem fölösleges néha újra felhívni a figyelmet egy-egy receptre, ami amúgy észrevétlenül meghúzza magát a többi között.:)
2010.05.06. 17:16
Marika
Ma elkészítettem végre a rántott tojást. Igaz, elfelejtettem megsózni, de a kukoricás rizs elés sós lett, így kiegyensúlyozták egymást. Nagyon finom. Gyors, könnyen elkészíthető. Vigyázzatok az ujjatok ne érjen bele a forró olajba. (Nekem két ujjam bánja) De megérte.
Iszonyat jopofa otlet. Kicsit maceras volt.......legalabb is nekem idobe telt mire rajottem, hogy hogyan tegyem a tojasokat olajba , de jot szorakoztam mire kesz lettem es a vegeredmeny is magaert beszelt, mert nagyon finom. Aliz, koszi az otletet, magamtol sosem jutott volna eszembe! Raadasul fillerekbol megvan ami nem egy rossz dolog, (altalaban tojas es zsemlemorzsa mindig van a konyhaban) Nagyon jo otlet. Ha pontozni lehet 10bol 10et adok erte
Ez a recept más 3 és fél éve fent van az oldalamon, és ezalatt (mostanáig) senki sem említette. Igaz, hogy a régebbi receptekhez még nem állítottam be a hozzászólási lehetőséget, de egy-egy jobb vagy érdekesebb recepthez azért a chatben is írtak megjegyzést. Ebből gondolom, hogy nem sokan próbálhatták ki. Igaz, hogy abban az időben még csak napi 10-en látogatták az oldalt.:) Még van néhány hasonló recept, ami felújításra vár, mert eleinte nem készült sok kép, és a fényképezőgépem is gyengébb volt.:)
2010.05.05. 21:41
Aliz
Erika!
Sok sikert hozzá, remélem ízleni fog.:)
2010.05.05. 18:53
erzsoka erdelybol
Kedves Aliz.Te ha nem lennel teged ki kellene talalni.Hat pofon egyszeru es gyors.Elkeszitettem az egesz csaladnak nagyon izlett.A visszajelzesrol pedig egy szot sem,egy nap alatt mar egy paran vissza jeleztunk.Csak igy tovabb Alizkam.Mindenkinek csak ajanlani tudom.Koszi.
2010.05.05. 17:47
Dezsőné Erika
Kedves Aliz!
Kivételesen eredetinek tartom a receptet, főleg tavasszal, a sok finom zöldséges étel készítésénél, húsfeltét kiváltására. Ki fogom próbálni!
2010.05.05. 14:27
Aliz
Kedves Zsuzsa!
Köszönöm szépen a dícséretet és az ötletet is. Ez csak akkor jó, ha 1 vagy 2 db tojást akarsz készíteni, mert ennyi férne bele egyszerre, ha meg egymás után készíteném ,túl sokáig tartana, mert 20 perc kell ahhoz, hogy kellő mennyiségű zsemlemorzsát felszívjon..Egyébként meg egyáltalán nem nehéz, lapáttal egy mozdulat átemelni a szűrőbe, majd bele az olajba. Korábban még szűrőt sem használtam, csak alányúltam a kezemmel, az ujjaim között kicsit leráztam a zsemlemorzsát és belecsúsztattam az olajba (bár ez balesetveszélyes a forró olaj miatt). Ennél egy kicsit több zsemlemorzsa ment így az olajba, de a szűrős módszer nagyon egyszerű és gyors. Esetleg még az kivitelezhető, ha a fritőz kosarában pihentetjük, abban talán 4 is elfér egyszerre, de nem ajánlom a fritőzben való sütését, mert a sok leszóródó zsemlemorzsa tönkreteszi a sok olajat, ennek meg nem kell sok olaj, és sütni is csak 1-2 percig kell.:).
2010.05.05. 08:28
zsuroka
Csak egy ötlet (bár nem próbáltam ki).
Ha a zsemlemorzsát dupla edénybe teszem akkor talán nem kell a lapát. A nagyobb edény egy tál aztán abba egy nagy lyukú szűrőt tenni és így bele önteni a zsemlemorzsát. Ha kész a panírozás egyszerűen kiemelni a szűrőt amiben benne van a panírozott tojás.
Nagyon jók a receptek, gratulálok. Remélem még sokáig tart a lelkesedésed mindannyiunk örömére.
Keves Ysoto!
Hogy ez mekkora ötlet! Biztos ki fogom próbálni, mert szerintem is nagyon király ez a kaja.:) Köszi szépen.