| Ez egy nagyon egyszerű, finom és viszonylag gyors leves.
Csirkeleves
Hozzávalók:
vékony csíkokra vágott csirkemell (4 személyre elég egy maroknyi)
1 nagyobb szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 kis hagyma
1 paprika
2 csirkeleves kocka
só, bors, petrezselyem
1 tojás
liszt
A sárgarépát és a fehérrépát gyufaszálnyi csíkokra vágom, majd egy kevés olajban megpirítom. Kiszedem a lábasból, és fehéredésig átforgatom rajta a húst. Visszateszem a zöldséget, felöntöm másfél liter vízzel, adok hozzá 2 húsleves kockát, a hagymát egészben és a paprikát. Ízesítem egy kis Vegetával vagy sóval, meg őrölt borssal. Lefedve megfőzöm, míg a hús megpuhul. Ez nagyon gyorsan történik. 10-15 perc.
Közben 1 tojásból, lisztből sóval és apróra vágott petrezselyemmel lágy galuskatésztát készítek. Nem kell sokáig kevergetni, mert úgy egy kicsit gumiszerű lesz az állaga. (Ez érvényes a galuskára is. Nem kell nagyon kidolgozni.) Belefőzöm a levesbe, és petrezselymet szórok a levesbe is.
Megjegyzés: én a piacon a kedvenc árusomnál veszem a csirkemellet, egyszerre nagyobb mennyiséget. Ilyenkor kicsontozom, és a filék egy részét lefagyasztom. Ilyenkor a csontokat vegetás vízben megfőzöm és húsleveskocka és víz .
| |
Köszi Zsuzska.:)