| Tejszínes halfilé
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg tőkehal (vagy valamilyen tengeri) halfilé
halfűszer
citrom
2-3 dl tejszín
só, liszt
A fagyasztott halat teljesen felolvasztom, citromlével kicsit átdörzsölöm, és kissé besózom. Lisztet a halfűszerrel (nekem a Kotányi halfűszer jött be a leginkább) összekeverem és beleforgatom a haldarabokat. Kivajazom a tálat vagy a tepsit, belefektetem a halakat, majd leöntöm a tejszínnel. 200 °C-os sütőben megsütöm. Tálaláskor kiszedem a halszeleteket, a maradék fűszeres szószt ráöntöm. Ha nagyon besűrűsödik a tejszín, akkor egy kis tejet keverek hozzá, és feloldom az összes lesült, besűrűsödött anyagot, amiből egy krémes, nagyon finom szósz lesz.
| |
Szia Barbika!
Sajnos csak most olvastam akérésedet. Az a maradék szósz, ami sütés után marad a tepsiben a hal alatt.