Mivel a Brownie az egyik kedvenc süteményem ezért kipróbáltam fehér csokival is. Majdnem olyan jó, mint az étcsokis. (Találóbb lenne a Whitenie elnevezés.)
Fehércsokis „brownie”
Hozzávalók:
3 tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg fehércsokoládé
5-5dkg reszelt ét- és fehércsokoládé
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
Egy lábasban nagyon alacsony hőmérsékletem összeolvasztom a vajat és a csokoládét.
A tojásokat jó habosra keverem a cukorral. A lisztet elvegyítem a sütőporral és a szódabikarbónával. A langyos csokikeveréket a tojásos cukorhoz adom, majd a lisztet is óvatosan belekeverem. Egy kisebb tepsibe sütőpapírt teszek, a masszát beleöntöm és kb. 170 °C-os sütőben megsütöm. Kb. 20 perc elkészül. Nem baj, ha egy kicsit ragadós marad a közepe, mer úgy finomabb, mit szárazra sütve. Ahogy kiveszem a sütőből, azonnal rászórom a reszelt csokit, fehéret és keserűt vegyesen. Kicsit visszateszem a sütőbe, hogy a csoki jobban ráolvadjon a tetejére, mert különben nagyon potyog róla. Kihűlés után szeletelem..
Megjegyzés: tettem bele durvára vágott keserűcsokit, de az egész leszállt az aljára. Legközelebb talán reszelt csokit keverek bele, és akkor akár stracciatella is lehetne a neve.
|