| Ez egy nagyon-nagyon finom étel. Akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét. A hús omlós a bunda alatt, a sonkás besamel nagyon finommá teszi, és az eredmény feledteti, hogy egy átlagos rántott húsnál sokkal macerásabb az elkészítése.
Csirkemell sonkás bundában
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
15 dkg darált főtt sonka
2 púpos evőkanál liszt
1,5 dl tej
4 dkg Ráma margarin
2 tojássárgája
só, bors, őrölt szerecsendió
panírozáshoz tojás, liszt, reszelt sajt, zsemlemorzsa
Először elkészítem a sonkás besamelt. A margarinban megfuttatom a lisztet, felöntöm a tejjel és sűrűre főzöm. Leveszem a tűzről, fűszerezem és elkeverem benne a tojássárgájákat és a darált sonkát. Hagyom kihűlni. Közben a hússzeleteket sózom, lisztben megforgatom és egy kevés olajban pirosra sütöm. Kihűtöm. A hússzeleket vastagon bevonom a besamellel, lisztben, tojásban és zsemlemorzsával kevert sajtban panírozom, és bő olajban megsütöm.
Megjegyzés: kicsit nehéz panírozni a vastag bunda miatt, de megéri a vesződséget. Mivel a hús már nem nyers, ezért nincs szükség hosszú sütésre, ezért jó forró olajban süthetjük.
| |
Kedves Icamama!
Örülök, hogy tetszenek a receptek, és köszönöm szépen a visszajelzést.:)