| Szerintem ez az egyik legfinomabb köret burgonyából.
Resztelt krumpli
A krumplit héjában megfőzöm, meghámozom és hagyom teljesen kihűlni. Nagyobb lyukú reszelőn lereszelem. Egy serpenyőben egy kevés olajat forrósítok, belerakom a reszelt krumplit úgy, hogy közben sózom. Mivel nem kevergetem sokat, ezért fontos, hogy mindenhová egyenletesen jusson a só. Elég sokat felvesz (mint általában a krumpli). Pár percig hagyom pirulni az alját, aztán egy lapáttal átforgatom. Ezt még 2-3 alkalommal megismétlem, míg az egész szépen megpirul, de nem töröm össze, mert ez nem azonos a tört krumplival.
Megjegyzés: lehet són kívül még más fűszerrel is fűszerezni, sőt az olajban pirított hagymával is együtt sütni, de csak sóval a krumpli természetesen finom íze érezhető.
| |
Icamama!
Az ember azt hinné, hogy ezt az nagyon egyszerű köretet mindenki ismeri, de nem, pedig milyen finom. Mindig is ez volt a kedvenc krumplis köretem. Csak úgy magában is szeretem, valamilyen savanyúsággal.:)